clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.06.2014

Aldin Čajič: Nejvíce se těším na Celtic!

Zítra ho čeká první utkání v dresu FK Dukly, které se upsal na celé tři roky. Aldin přišel do České republiky ve svých patnácti letech. Dva roky působil v dorosteneckých týmech AC Sparta Praha, poté odešel do Teplic odkud zamířil k nám do Prahy.

Aldine, jsi tu už týden, jak probíhalo seznamování s celou kabinou?
Všechno proběhlo výborně, některé hráče jsem znal i předtím, protože jsme proti sobě už několikrát hráli, takže se nevyskytl žádný problém a kluci mě přijali dobře.

Byla Dukla jasná volba po skončení tvé smlouvy v Teplicích?
Měl jsem ještě nějaké nabídky ze zahraničí, ale nakonec jsme se s agentem domluvili, že je lepší prozatím zůstat v Česku, protože toho mám ještě hodně co ukázat.

Je něco co tě tady překvapilo, co je jinak, než jsi byl zvyklý?
Téměř vše tu je stejné jako v Teplicích. Jediné, co je pro mě nové, jsou tréninky. Jinak se tady mám dobře.

V čem konkrétně?
Jsou to přesně ty tréninky, co mám rád, hodně pracujeme s míčem.


Jak bys vůbec okomentoval první týden trénování?
První týden a obecně celá příprava je těžká, ale musíme se dobře připravit na ligu, takže je určitě potřeba, abychom toho hodně i naběhali.

Jak se těšíš na zítřejší první prověrku do Čelákovic? 
Těším se hodně, protože zítra budu hrát poprvé za Duklu. Zároveň to bude příjemná změna, je lepší hrát zápas, než trénovat.

Včera byli potvrzeni soupeři, s kterými se potkáte na soustředění, co na ně říkáš? Na koho se těšíš nejvíc?
Budou to pro nás tři velmi kvalitní zápasy, které ukážou, jak na to jsme. Nejvíce se těším na Celtic, ale oba německé kluby jsou také hodně kvalitní. Těším se na každý z těch zápasů.

A na závěr, jaké jsou tvé cíle tady v Dukle?
Určitě se budu snažit, abych odehrál co nejvíce zápasů v lize a pomohl Dukle, aby byla co nejvýše v tabulce. Pak bych se chtěl prosadit někam dál.