clanek-1
  • A-tým

  • 26.06.2014

<small>Na soustředění se potkáme s vítězem skotské Premier League, Celticem FC

Je tomu právě týden, co naši hráči vyběhli do přípravy na novou sezonu. Součástí předsezónního drilu je i herní soustředění v Rakousku (9. - 18. července), kde Dukla narazí na tři soupeře, Celtic FC, Fortuna Düsseldorf a SpVgg Greuther Fürth.

Představení klubů:

Celtic FC - je jedním z nejstarších klubů ve Skotsku, ale i na světě, byl založen v roce 1888. Jeho největším úspěchem je vítězství Poháru mistrů evropských zemí v ročníku 1966/67. Tento ročník i klub byl jedním z nejvýznamnějších i pro naší Duklu, tenkrát se se Celticem střetla na jeho cestě za pohárem v semifinále, v něm na hřišti Celticu prohrála 1:3 a na domácí půdě pouze remizovala 0:0. Momentálního mistra skotské Premier League, kterou vyhrál s náskokem 25 bodů na druhý Aberdeen FC, vede nově od června norský obránce Ronny Deila, který vystřídal úspěšného Neila Lennona.

Fortuna Düsseldorf - tento německý klub sídlící ve stejnojmenném městě Düsseldorf byl založen v roce 1895. V současné době působí v 2. Bundeslize, kde po sezoně 2013/2014 skončil na 6. místě se ztrátou 18 bodů na první 1.FC Köln. V této sezoně v klubu působil český obránce Martin Latka, který během letní pauzy přišel do pražské Slavie. Z historického hlediska za Fortunu Düsseldorf hrál například Petr Rada.

SpVgg Greuther Fürth - druholigový německý klub byl založen v roce 1903. V letošním ročníku skončil na 3. místě tabulky a vstoupil do baráže o Bundesligu s Hamburgem, z které vyšel jako poražený, po remízách 0:0 na hřišti Hamburgu a 1:1 na domácí půdě.


Rozpis utkání:

DEN UTKÁNÍ ČAS MÍSTO
11. 7 Celtic FC - FK Dukla Praha 18:15 Freistadt
PO 14. 7.Fortuna Düsseldorf - FK Dukla Praha
Salzburg/Mondsee
ČT 17. 7. SpVgg Greuther Furth - FK Dukla Praha 18:30 Bad Wimsbach, Hofmaninger Stadion 

Soustředění zajišťuje: