clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 28.10.2011

V dalším kole se představíme na ostravských Bazalech

P R A H A - Nejdelší výjezd sezony čeká na fotbalisty i fanoušky Dukly ve 12. kole Gambrinus ligy. V sobotu se představí na půdě Baníku Ostrava.

Slezský celek prožívá pořádně divoký podzim. Trenér Karol Marko byl odvolán hned po prvním kole, ve kterém jeho tým podlehl na domácím hřišti 3:4 Teplicím, i když v zápase vedl 3:1. Hlavním trenérem se pak stal Pavel Malura. A následovaly další čtyři porážky v řadě.

Aktuálně je Ostrava na 15. příčce v tabulce, když v jedenácti zápasech získala pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. V minulém kole podlehla na půdě Liberce 2:3, rozhodující gól však inkasovala až v posledních minutách zápasu. „Mrzí mě, že ty moje góly byly k ničemu,“ řekl střelec obou branek Václav Svěrkoš. „Za druhou půli jsme si určitě aspoň bod zasloužili. Máme spoustu zraněných, na hřišti jsme měli hodně mladých kluků, ale herně to bylo fajn.“

„Musím sportovně přiznat, že za druhý poločas jsme si asi ani vyhrát nezasloužili. Baník byl prostě lepší. My jsme dostali dárek z nebe v podobě tří bodů,“
přiznal liberecký Jan Nezmar, střelec vítězného gólu.

Baník se od začátku sezony intenzivně snaží zlepšit své výsledky, proto během probíhajícího ligového ročníku angažoval Václava Svěrkoše, který v sedmi zápasech nastřílel tři branky. Velkou posilou měl být také Marek Jankulovski, jenž se vrátil do české soutěže po více než deseti letech. „Baník je pro mě srdeční záležitostí. Pokud jsem se měl vracet, tak jedině sem,“ řekl Jankulovski. Jenže se zranil hned ve svém prvním zápase. Proti Hradci Králové odehrál pouhých osm minut, pak musel vystřídat.

„Baník prochází krizí, kvůli níž se dostal do nezáviděníhodné situace. Je však vidět, že dělají všechno pro to, aby se z této situace dostali. Přišel Svěrkoš, angažovali také Jankulovského, který se bohužel zranil. Kvalita mužstva by pak byla úplně jiná. Jejich poslední výkony jsou lepší a snaží se dostat nahoru. Nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Přesto věříme, že jsme schopní sehrát s Baníkem vyrovnanou partii a budeme se prát o body, které jsme minule ztratili doma,“ uvedl kouč Dukly Luboš Kozel.

Utkání začíná v sobotu v 16 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:2 (2:1)
Branky: 38. a 90. Nezmar, 19. Breznaník - 27. a 67. Svěrkoš. Rozhodčí: Zelinka - Marek, Peřina. ŽK: Poliaček, Svěrkoš, Pietrzkiewicz, Vomáčka (všichni Ostrava). Počet diváků: 3812.

Ostrava:
Pietrzkiewicz - Zawada, Vomáčka, Frydrych, Cverna - Vašenda, Greguš, Droppa (83. Droppa), Poliaček, Malcharek (23. Šenkeřík) - Svěrkoš. Trenér Malura.

Poslední utkání Dukly

FK Dukla Praha – FK Baumit Jablonec 1:3 (1:0)
Branky: 24. Hanousek – 54. Beneš, 73. Zábojník, 76. Piták. ŽK: Lietava, Přeučil – Jarolím, Eliáš, Kovařík. Rozhodčí: Kocourek – Kovařík, Makovička. Počet diváků: 1156.

FK Dukla: Rada – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý, Šiml (61. Přeučil), Hanousek – Berger (81. Pázler), Lietava, Svatonský (72. Podrazký). Trenér Kozel.