clanek-1
  • U19

  • 12.06.2014

Šesté místo si odváží U19 z Tournament Plattenhardt 2014

Naši dorostenci do devatenácti let se zúčastnili turnaje v Německu. Po dvou dnech zápasů základní skupiny a finálovém pondělním dnu se umístili na 6. místě!

Základní skupina:

FK Dukla Praha - TSV Plattenhardt 2:1 (1:1)
Branky: 14. Vachošek (Bezpalec, Šupina), 39. Vachošek (Troníček).
FK Dukla Praha: Vávra Z. (26. Steinbauer) - Stýblo, Troníček, Šupina (26. Kadavý), Bezděk (26. Vosátka) - Bezpalec (26. Volek), Farkaš, Petrák - Vávra P. (26. Veliký), Vachoušek, Beneš.

Tomáš Kulvajt: "Hned z první akce vstřelili domácí branku lobem přes vybíhajícího Vávru. Další průběh byl jen o dobývání branky domácích. Před vyrovnáním jsme neproměnili tři dobré šance a stejný průběh byl i druhém poločase. Vítězný gól vstřelil Vachoušek po individuální akci středem, skóre však mělo být v náš prospěch mnohem výraznější.

V neděli nás čekají zbylé dva zápasy ve skupině. První s maďarským Gyorem, který se jeví jako nejsilnější tým turnaje (v kádru má i 4 reprezentanty) a s výběrem US-Select Team, se kterým uzavíráme dnešní zápasový program."

Györi ETO FC - FK Dukla Praha 0:5 (0:1)
FK Dukla Praha: Steinbauer – Baran, Troníček (26. Kadavý), Šupina, Vosátka – Bezpalec, Volek, Petrák (26. Farkaš) – Veliký, Brabenec (33. Vachoušek), Vávra P. (26. Beneš).

Tomáš Kulvajt: "V prvním poločase jsme hráli velmi organizovaně a z rychlých kontrů si vytvořili dvě dobré šance, které však dokázali Maďaři včas zablokovat. Před poločasem jsme bohužel inkasovali z hraničního ofsajdu a chvilku po přestávce hosté krásnou střelou náskok zvýšili. Následně jsme hru otevřeli a bohužel ještě třikrát inkasovali. Maďarský tým nás převýšil kvalitou, přesto jsme v určitých pasážích zápasu hráli velmi dobře a zápas byl pro nás velkou zkušeností. Nyní se ale již koncentrujeme na rozhodující zápas ve skupině proti US-Select Team, který rozhodne o druhém semifinalistovi."

FK Dukla Praha - US-Select-Team 0:2 (0:1)
FK Dukla Praha: Vávra Z. – Baran (26. Stýblo), Troníček, Kadavý, Bezděk – Petrák (26. Volek), Bezpalec, Farkaš – Vávra P. (26. Veliký), Vachoušek, Beneš (38. Vosátka).

Tomáš Kulvajt: "Zápas o druhé místo ve skupině jsme bohužel nezvládli. Pro účast v semifinále jsme potřebovali zvítězit a aktivní hrou v prvním poločasu jsme si vytvořili herní převahu a dvě dobré šance. V poslední minutě prvního poločasu v souboji tělo na tělo v našem pokutovém území americký útočník upadl a k překvapení všech rozhodčí odpískal penaltu, kterou tým ze zámoří proměnil. V tento moment jsme k postupu potřebovali vstřelit dvě branky a tak jsme hru ještě více otevřeli, z čehož pramenili šance soupeře. My sami jsme si Bezpalcem vytvořili pouze jedinou, další naše dobré centry vysocí stopeři soupeře dokázali odvrátit a při hře vabank jsme minutu před koncem inkasovali z brejku podruhé. Přes herní převahu jsme se přes dobře organizovanou obranu soupeře nedokázali prosadit a čeká nás zápas o páté místo proti dalšímu americkému týmu Chicago Fire."

Utkání o 5. místo:

FK Dukla Praha - Chicago Fire SC 1:3 (1:2)
Branky: 3. Brabenec (Volek).
FK Dukla Praha: Vávra Z. – Baran (26. Veliký), Kadavý, Šupina, Bezděk – Volek, Farkaš, Bezpalec – Stýblo, Brabenec (26. Vachoušek), Vávra P. (26. Beneš).

Tomáš Kulvajt: "Do zápasu o páté místo jsme vstoupili skvěle a už ve třetí minutě Brabenec propálil chumel těl po rohovém kopu Volka. Chicago zahrozilo v osmé minutě lobem, který však Vávra vytěsnil na břevno. O další dvě minuty později jsme mohli skóre navýšit, po rychlém brejku však těsněný Stýblo minul. Postupem času nás Američané přitlačili k našemu vápnu a dvěma góly do poločasu skóre otočili. I přes velkou snahu a oživením formou třech střídání jsme v úmorném vedru již nenašli dostatek sil na zvrat a v samém závěru inkasovali potřetí. Z vysoce kvalitně obsazeného turnaje si tak kromě neocenitelných zkušeností odvážíme šesté místo."