clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.10.2011

K pražskému derby jedeme na hřiště Bohemians

P R A H A - Už deset zápasů v řadě drží fotbalisté Bohemians 1905 domácí neporazitelnost. V 10. kole Gambrinus ligy se na jejich hřišti představí FK Dukla Praha.

Klokani jsou v tabulce na druhém místě, v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže nasbírali 17 bodů. Mají tedy jen o tři body více než Dukla, která je na sedmé příčce. Svěřenci trenéra Medynského bodují především na domácím hřišti v Synot Tip Aréně, kde neprohráli už desetkrát v řadě.

Reprezentační přestávku si Bohemians zpestřili přípravným zápasem s Hradcem Králové, který vyhráli 1:0. Trefil se Vladimír Bálek. „Střelecká forma se možná bude Bálkovi v neděli hodit, protože kvůli karetnímu trestu nemůže nastoupit Milan Škoda, ze zdravotních důvodů pak budou absentovat Marek Nikl a Jiří Kaufman,“ píše se na webových stránkách Bohemians 1905.

„Připravujeme se s koncentrací a respektem k soupeři. Dukla s přehledem vyhrála druhou ligu i v poslední době má výborné výsledky, například výhru v Liberci, ale věřím, že s podporou fanoušků, kteří jsou v kotli vždycky skvělí, budeme bodovat,“ uvedl pro klubový web trenér Pavel Medynský.

Oba celky se v soutěžním zápase potkaly naposledy v druholigové sezoně 2008/09. Oba zápasy tehdy vyhráli hráči Bohemians, když na Julisce zvítězili 3:1, na domácím stadionu pak 1:0. Stejným výsledkem skončilo také přípravné utkání před touto sezonou, kdy zelenobílí fotbalisté vyhráli díky gólu Marka Nikla.

„Bohemka je těžkým soupeřem. Její druhé místo mluví samo za sebe. Sice nemají kádr plný reprezentantů, ale s jednoduchou, agresivní a bojovnou hrou mají úspěch. Komukoliv dokážou zápas znepříjemnit. Pokud chceme uspět, pak nesmíme uhýbat ze soubojů a musíme se soupeři vyrovnat v nasazení a bojovnosti. Když k tomu přidáme kvalitu v podobě kombinační hry, tak věřím, že šanci na úspěch máme,“ říká Luboš Kozel, trenér Dukly.

Utkání začíná v neděli v 17 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře


FK Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 0:1 (0:0)
Branka: 81. Škoda. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Zeman. ŽK: Böhm, Zapalač, Šťastný - Bartek, Škoda. Diváci: 4380.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec, Borek, Budínský (74. Šumský), Bartek (89. Růžička) - Nešpor (66. Bálek), Škoda. Trenér: Medynský.

Poslední utkání Dukly

FC Slovan Liberec – FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Branky: 13. Rilke – 63. Gedeon, 83. Lietava. ŽK: Svatonský, Vrzal, Rada. Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Moláček. Počet diváků: 5320.

FK Dukla: Rada – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý (74. Přeučil), Gedeon, Hanousek (90. Mikula) – Berger, Lietava, Svatonský (46. Pázler). Trenér Kozel.