clanek-1
  • A-tým

  • 11.10.2011

Skvělá premiéra. Hanousek pomohl reprezentaci U21 k výhře

P R A H A - Fotbalista Dukly Marek Hanousek prožil úspěšnou premiéru v národním týmu do 21 let. Ve Walesu nastoupil v základní sestavě, pomohl k výhře 1:0 a slyšel slova chvály od trenéra Dovalila.

Dvacetiletý Hanousek nastoupil ve středu zálohy a odehrál celých devadesát minut. Společně s Kalasem a Krejčím tak prožil soutěžní debut v reprezentaci U21. Předtím se zúčastnil „jen“ přípravného kempu před začátkem kvalifikace.

„Co se týká nových hráčů, tak především Hanousek s Krejčím zaslouží pochvalu, jak těžký zápas zvládli. Bylo to po všech stránkách dost náročné, jak zápasy na ostrovech bývají. Tři body odtud můžou mít dost velkou cenu,“ řekl trenér Jakub Dovalil. „Jsme hodně spokojení s tím, jak jsme hlavně první poločas zvládli. Měli jsme dobrý vstup, dali branku a měli i další šance, ale musíme vidět, že i soupeř měl příležitosti. Vyšla nám sázka na nové rozestavení 4-4-2, díky němu jsme soupeře nutili k chybám.“

O výhře českého týmu rozhodl jediným gólem Václav Kadlec. Svěřenci trenéra Dovalila se tak posunuli na druhé místo v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy, přičemž mají stejně bodů jako vedoucí Arménie.


Wales U21 - Česko U21 0:1 (0:1)

Branka: 5. Kadlec. Rozhodčí: Hänn - Hidber, Vogel (všichni Švýcarsko). ŽK: Richards, Alfei - Hejda, Nešpor.

Wales: Maxwell - Freeman, Richards, Lucas, Brown - Alfei, Taylor (46. Bodin), Hewitt, Bradshaw (75. Ogleby) - Doble (66. Chamberlain), Howells. Trenér Flynn.
ČR: Štěch - Nitrianský, Hejda, Kalas, Lecjaks - Kopic (90. Čmovš), Darida (79. Mareček), Hanousek, Krejčí - Nešpor (68. Chramosta), Kadlec. Trenér Dovalil.