clanek-1
  • Klub

  • 29.05.2014

Filmové dopoledne v Kbelích aneb Letíme dál!

Letíme dál, takové je poselství jediné hrané scény, jejíž natáčení má celý filmový štáb dokumentu Hrdý na svůj klub za sebou. V letadle Antonov AN 24 v kbelském leteckém muzeu byla k vidění celá plejáda osobností spojených s Duklou Praha, nechyběla ani legenda v podobě Ladislava Vízka či filmový vypravěč Ondřej Vetchý.

První dokumentární film o českém prvoligovém klubu "Hrdý na svůj klub" začal vznikat koncem roku 2013. Celému filmu propůjčí svůj hlas v podobě vypravěče slavný český herec Ondřej Vetchý, který figuroval i v jediné hrané scéně. V roli kopilota nastoupil společně s legendami, jako Čadek, Brumovský, Geleta a další, a současnými představiteli klubu a prvního týmu, do dobového letadla Antonov AN 24 v kbelském letišti. Kapitánem celé výpravy byl skutečný pilot našich legend, pan Materna. "Sešli se tu bývalí i současní hráči, funkcionáři, dokonce i pilot pan Materna, který opravdu pilotoval letadlo, ve které jsme natáčeli, a létal s Duklou na spoustu utkání. Jako jeho kopilot byl Ondřej Vetchý jakožto průvodce filmem. Jsme opravdu velice spokojeni s průběhem natáčení a věřím, že se mají diváci na co těšit," uvedl Petr Studénka, producent filmu.

Celé natáčení probíhalo v chladném počasí, to ovšem neplatilo o atmosféře. Po uvítání Ondřeje Vetchého a popřání příjemného letu následovalo   upozornění, aby se pasažéři nevykláněli z okna a Ladislavovi Vízkovi, známému baviči, byly odebrány karty, pro zákaz hazardních her během letu. 

Více se dočtete na www.filmfkdukla.com.



Prohlédnout fotogalerii