clanek-1
  • Klub

  • 21.05.2014

TJ Sokol Moravany překvapil svým výkonem trenéra Dukly

Mimořádný trénink si vyzkoušeli hráči TJ Sokolu Moravany. Den s trenérem Dukla Praha Lubošem Kozlem vyhrál tým TJ Sokol Moravany díky projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal.

Moravany na Pardubicku byly svědkem toho, jak se zkušený kouč FK Dukla Praha Luboš Kozel proměnil v trenéra místního amatérského celku. Spolu s ním dorazil i celý realizační tým pražské Dukly. „Dneska jsem v Moravanech naordinoval trénink téměř stejný jako dopoledne na Dukle a byl jsem velice příjemně překvapen tím, jak to kluci zvládli,“ konstatoval Kozel. 

Po celou dobu bedlivě sledoval své svěřence Miroslav Kaluža trenér Sokolu Moravany. „Dnešní akce byla přínosná nejen pro hráče, ale i pro mě samotného. Rád jsem se podíval, jak probíhá jednotlivá cvičení pod vedením ligového trenéra,“ zhodnotil celou akci domácí kouč.  

Netradiční trénink se hráčům Moravan velice líbil, měli možnost si vyzkoušet řadu zajímavých cvičení, zaměřených především na kombinaci a zakončení. „Dělali jsme úplně nové věci, celý trénink jsme si opravdu užili,“ zářil nadšením Aleš Imramovský, který hraje na postu středního záložníka. 

Projekt Gambrinus Kopeme za fotbal si pochvaloval i brankář Sokolu Moravany Bronislav Branda: „Díky Gambrinusu si můžeme vyzkoušet věci, které dělají profesionální fotbalisté, jsme moc rádi, že něco takového existuje,“ řekl Branda.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve více než 30 regionech zapojeno téměř 300 týmů.