clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.09.2011

K pražskému derby jedeme na Slavii

P R A H A - Jeden z nejslavnějších českých klubů čeká na Duklu v 7. kole Gambrinus ligy. Fotbalisté z Julisky nastoupí v pátek od 20.15 hodin na hřišti Slavie Praha.

Aktuálně je Slavia na dvanácté příčce v tabulce, když posbírala pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Ve třetím kole zdolala Příbram a následně remizovala s Teplicemi a Mladou Boleslaví. V minulém kole červenobílý klub prohrál v Jablonci 0:4.

„Porážka je krutá. Za stavu 0:0 jsme měli několik slibných možností, ale ve finální fázi jsme byli asi vinou nekoncentrovanosti jaloví. O poločase jsem říkal, že ještě není nic ztraceno, ale pak nás položil ten druhý gól. Vlček pak zahodil stoprocentní šanci, Jablonec naopak přidal v pohodě třetí a čtvrtý gól a pak už to byla jeho exhibice,“ uvedl trenér Michal Petrouš.

Při zápase na severu Čech přišel o záložníka Petra Jandu, který si zranil kotník a bude nejméně měsíc mimo hru. Právě Janda patřil ve vršovickém celku ke služebně nejstarším hráčům, v posledních letech se totiž sestava Slavie hodně obměnila. K letním posilám patří například zkušený brankář Kamil Čontofalský, na hostování přišel talentovaný Adam Hloušek a mezi další posily se řadí slovenský bek Róbert Cicman či obránce Milan Nitrianský. Začátkem září přišel z Ostravy Tomáš Frejlach a teprve den před zápasem s Duklou získala Slavia útočníka Jana Blažka.

Utkání bude mít zvláštní příchuť pro řadu členů Dukly. Ve vršovickém klubu v minulosti působili například předseda představenstva Martin Lafek, generální manažer Michal Prokeš, generální ředitel Michal Šrámek, trenér Luboš Kozel, kustod Václav Petrák či hráči Patrik Gedeon, Jan Vorel, Michal Šmíd, Ondřej Vrzal, Marek Hanousek nebo třeba Jan Pázler.

„I když Slavia momentálně neprochází lehkým obdobím a nemá takový klid na práci, tak je to pořád Slavia. To znamená, že nás čeká těžký zápas. Po zápase s Hradcem Králové je v našem mužstvu dobrá atmosféra a v Edenu budeme chtít uspět. Dvakrát jsme hráli venku, dvakrát jsme prohráli 0:1, tak budeme chtít přivést body,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Utkání začíná v Synot Tip Aréně v pátek ve 20.15 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře


Baumit Jablonec - Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky: 58. a 81. Lafata, 26. Beneš, 70. Kovařík. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Hájek. ŽK: Kopic, M. Jarolím, Eliáš - Petrák, Frejlach. Počet diváků: 5452.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Petrák, Hubáček, Trubila - Prošek (75. Dostál, Janda (46. Frejlach), L. Jarolím, Hurka - Pospěch, Vlček (66. Voráček). Trenér Petrouš.

Poslední utkání Dukly


FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 4:0 (1:0)
Branky: 29. Berger, 51. Lietava, 64. Markovič z pen., 88. Malý z pen. ŽK: Mikula, Markovič, Lietava – Plašil, Fukal, Chleboun. ČK: 63. Plašil. Rozhodčí: Adam – Lhoták, Moláček. Počet diváků: 1 875.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Podrazký (68. Malý), Gedeon, Hanousek (87. Šiml) – Berger (81. Pázler), Lietava, Markovič. Trenér Kozel.