clanek-1
  • Rozhovory

  • 30.04.2014

Patrik Gedeon: Se Slováckem si to rozdáme o šesté místo

Kapitán prvního týmu to nemá vůbec jednoduché, mužstvu se nedaří a on je ten, který v kabině udržuje tu správnou bojovnou náladu před dalším utkáním. „Se Slováckem budeme chtít výsledkovou krizi zastavit, tolikrát za sebou jsme nikdy neprohrávali,“ řekl před pátečním zápasem.

Utkání s Baníkem vám příliš nevyšlo, čím si to vysvětluješ?
První poločas jsme prospali. Byli jsme pasivní a Baník toho využil a Venca Svěrkoš dal krásnou branku. Ve druhém poločase jsme je zmáčkli, ale jen po šestnáctku, nejsme nebezpeční v pokutovém území, a když se nám naskytne nějaká velká šance, tak přestřelíme anebo já ke konci to dal doprostřed brány a pak jsme hned dostali druhou branku. V tu chvíli jsme sice hráli jen na tři beky, ale Baník to skvěle vyřešil a vyhrál zaslouženě.

V pátek vás čeká Slovácko, s čím do utkání půjdete?
Budeme chtít zastavit tu výsledkovou krizi, protože už je toho opravdu dost. Tolikrát za sebou jsme ještě neprohráli. Víme, že nás čeká těžký soupeř, protože Slovácko na jaře chytlo velmi dobrou formu a zlepšili se jak fotbalově, tak výsledkově a k tomu nás přeskočili v tabulce, takže si to s nimi rozdáme o šesté místo. 

Budete se držet svojí hry nebo zvolíte jinou taktiku?
My na svém způsobu hry nic měnit nebudeme, budeme chtít hrát pořád kombinačně. Musíme být víc nebezpeční v útoku, abychom ohrozili víc branku soupeře, protože teď v Ostravě se nám to tolik nevedlo.

Zbytek rozhovoru si můžete přečíst v Hlasateli z Julisky k pátečnímu utkání FK Dukla Praha - 1.FC Slovácko!