clanek-1
  • Klub

  • 25.04.2014

Dašice zavítaly na Julisku

Zápas Dukly se Spartou sledovali i hráči Dašic. Šanci vidět na vlastní oči utkání Gambrinus ligy a prohlédnout si zázemí multifunkčního areálu Na Julisce vyhráli fotbalisté dačického celku z OFS Pardubice díky své aktivitě v projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal.

„Po stadionu nás provedl Günter Bittengel, vzal nás do kabin i do tiskové místnosti. Dozvěděli jsme se i něco z historie klubu,“ popsal exkurzi na ligovém stadionu obránce Dašic Michal Polák. „Prohlédli jsme si celý stadion včetně trávníku, po kterém jsme se mohli projít. Viděli jsme nejrůznější cenné poháry a také jsme navštívili prostory, kde se schází klubové hvězdy jako pan Masopust,“ doplnil svého kolegu Miroslav Hladík, předseda Sparty Dašice. „Je to úplně něco jiného než u nás v okresním přeboru,“ neskrýval údiv obránce výkonnostních fotbalistů.

„Po exkurzi a památečním fotografování na zelené ploše jsme měli zajištěné občerstvení v nedaleké restauraci a pak už byl na programu zápas, malé pražské derby. Byl to super zážitek,“ řekl nadšeně Ondřej Vajer.

„Projekt Kopeme za fotbal je fajn. Člověk se dostane na taková místa, kam by se normálně nedostal,“ dodal Ondřej Vajer s tím, že ho všem doporučuje.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve více než 30 regionech zapojeno téměř 300 týmů.