clanek-1
  • Články žáci

  • 22.04.2014

Výsledky žákovských utkání z velikonočního víkendu

O Velikonočních prázdninách získaly žákovské týmy celkem 13 bodů. Starší žáci se utkali na venkovním hřišti s Meteorem, patnáctka zvítězila 6:2, čtrnáctka 8:0. Ve stejný den hráli i mladší žáci na Julisce proti Vyšehradu, třináctka rozstřílela svého soupeře 20:0, dvanáctka 14:5. Rezerva zakončila s FA Praha remízou 3:3.

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha U15 2:6 (0:5)

Branky: Janko 3 (Tvrdík, Mentberger, Kubů, Hamborský), Šmalcl (Janko), Hamborský (Janko), Bažo (Janko, Kubů).
FK Dukla Praha: Šťovíček - Šolaja, Kysela, Minařík, Šmalcl (53.zr.) - Kubů, Palivec (48. Bell), Mentberger (48. Bažo) - Hamborský Tvrdík, Janko.

Tomáš Večeřa: "V prvním poločase jsme předvedli velmi dobrý výkon korunovaný pěti brankami. Domácí měli jednu příležitost za stavu 0:1, kdy nastřelili tyč. Jinak se nám dařilo odebírat většinu míčů ve středu hřiště, kvalitně kombinovat a otáčet hru, což podpořila i rozehrávka Šťovajze. Všichni hráči si úspěšně plnili úkoly a výkon týmu byl téměř dokonalý. I přes poločasové upozornění jsme do druhé půle vstoupili vlažněji a naše chyby v rozehrávce dokázal soupeř využít. Těžko se nám pak hledala pohoda z prvního poločasu. Po odstoupení Pepi jsme hráli více v bloku a vyráželi do protiútoků. Zvýšit skóre mohl opět aktivní Kristián, ale jeho lob mířil těsně vedle tyče. Podobně dopadla i šance Hambiho. Nakonec šestou branku přidal pohotově zakončující Venca, který zakončil akci tří přihrávek od našeho vápna po ose David - Mates - Kristián a levou střílející Venca."

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha U14 0:8 (0:7)

Branky: 1., 4., a 13. Alan Záhora , 5. a 34. František Babka, 19. a 26. Martin Rattay, 69. Jan Maršal.
FK Dukla Praha: Nosek, Novák, Doležal (36. Kadlec), Studnička, Vácha, Babka, Ferreira (36. Maršal), Štancl (36. Švarc), Drozd (36. Houha), Záhora (36. Popovič), Rattay.

Petr Fišar: "Po velmi kvalitním přípravném utkání s týmem Skonto Riga hraného v úterý na Julisce (0:2), nás čekala čtvrteční předehrávka s Meteorem Praha. Naši kluci zvládli výborně vstup do utkání a díky dobré činnosti 1 na 1 a souhře všech útočníků, podporovaných ze zálohy průnikovými příhry, jsme šli do vedení pěkně dohranými akcemi Álou Záhorou, jež se na hrotu útoku pohyboval s naprostou přirozeností a utkání si užíval. Na tuto aktivní vlnu se naladili další kluci z týmu a následné pěkné akce dokončili Martin Rattay a František Babka. Druhý poločas jsme měli též dobré gólové příležitosti, ze kterých jsme proměnili Janem Maršalem jedinou a po dobré hře celého týmu jsme utkání dohráli do vítězství. Pro kluky z Meteoru bylo náročné ustát náš dobrý vstup do utkání, ale neustále chtěli hrát otevřený fotbal a ve druhém poločase si vytvořili také pěkné příležitosti, jež se jim nepodařilo proměnit, když dobře zasáhl náš brankář Jáchym Nosek. Utkání bylo vedené oběma týmy v duchu fotbalu a všem co se účastnili, jistě přineslo spoustu podmětných okamžiků, k dalším krokům nejen dobrého sportovce."

FK Dukla Praha "C" - FA Praha 3:3 (0:1)

Branky: Alimgadžijev 2x (Záhora 2x, Popovič), Bažo (Popovič).
FK Dukla Praha: Roub - Pelc,Doležal, Tuček Žáček - Štědrý, Bell, Kalabis - Popovič, Záhora, Bažo - Racocha, Hamborský, Alimgadžijev.

Tomáš Večeřa: "V prvním poločase si oba týmy vypracovaly velmi málo brankových situací. Za zmínku stojí nastřelené břevno po rohovém kopu a branka hostů těsné před půlí, kdy útočící hráč postupoval z rohu velkého vápna. Doli před ním ustupoval až do malého vápna a toho útočník dokázal využít, když na bližší tyč prostřelil Roubase. My jsme si velkou šanci nevytvořili. Měli jsme jen několik zakončení zpoza vápna. Ve druhém poločase jsme soupeře dokázali kombinačně přehrávat více než v 1. půli. Paradoxně po nedůrazném řešení kolem našeho vápna se k míči dostal hráč hostů, který velmi pohotově zakončil své dvě příležitosti. I za toho stavu jsme neodstoupili od aktivní hry. Naopak, intenzita naší hry ještě stoupala a zanedlouho po presu Alana snížil Deni. V nastoleném trendu jsme pokračovali dále a po prostrčení Páťi a individuálním schopnostem Venci jsme snížili na 2:3. Venca mohl utkání i otočit, ale nepodařilo se mu zachovat klidnou hlavu a své dvě stoprocentní příležitosti nezužitkoval. Čtyři minuty před koncem Deni předskočil bránícího hráče a vyrovnal po střele Alana. Za předvedenou hru jsme si zasloužili více než remízu. Na druhou stranu utkání se rozhoduje ve vápnech a tam jsme dali hostům příliš prostoru, proto nerozhodný výsledek považuji za spravedlivý."

FK Dukla Praha U13 - Slavoj Vyšehrad 20:0 (9:0)

Bodování: Dostál 3+3, Žůrek 3+2, Ludvíček 2+1, Hodek 2+0, Novichikhin 2+1,Mentberger 1+4, Podzimek 1+1, Havlíček 1+1, Stanislav 1+1, Janda 1+0, Peake 1+0, Vožický 1+0, Matoušek 1+0, Novák 0+2, Jarovský 0+2, Kozel 0+1.

Tomáš Konder: "Díky velikonočním prázdninám nám bylo umožněno předehrát mistrovské utkání proti Slavoji Vyšehrad již ve čtvrtek dopoledne. Za ideálního počasí na Julisce nás čekal soupeř zespodu tabulky. Od začátku zápasu jsme chtěli dostat soupeře pod tlak a skórovat co nejdříve. I když jsme měli v průběhu celého utkání jasnou převahu, tak úvodních cca 20 minut se naši hráči přizpůsobili hře soupeře, který jenom bránil a dával našim hráčům hodně prostoru a času. Byli jsme bez aktivity, nápadu a čekali na chybu soupeře. Chvílemi to vypadalo že místo ligy žáků sledujeme přátelské utkání "staré gardy". Po poločasové domluvě byla druhá půle o poznání lepší. Byli jsme aktivnější a postupně přidávali i další branky po hezkých individuálních i skupinových akcích. Soupeř jen těžko odolával našim útočným nájezdům a nebýt naší nepřesné koncovky mohl být konečný výsledek ještě výraznější."

FK Dukla Praha U12 - Slavoj Vyšehrad 14:5 (6:2)

Branky: Štefan 3x, Novotný J. 2x, Kočí, Šebrle 2x, Novák, Kozojed 4x, Helgert.
FK Dukla Praha: Bičiště - Kleček, Mejdr, Wojnar, Dufek, Pařízek, Kočí – Noll, Novotný J., Šátek, Peřina, Hypius, Novák, Greguš, Novotný A., Šebrle, Ježek – Štefan, Kozojed, Helgert.

Jaroslav Žipaj: "Netradičně ve čtvrtek jsme na Julisce přivítali kluky z Vyšehradu, v jehož dresech teď působí a v mistrovských utkáních vypomáhají i kamarádi z našeho týmu. Prvních 20 min. jsme sice měli míč častěji pod kontrolou, moc šancí jsme si ale nevytvořili a do kvalitního zakončení jsme se téměř nedostali. Soupeř nám svým bojovným výkonem a pozorným bráněním uzavřel téměř celou obrannou 1/3 a nám chyběl potřebný klid, rychlá práce s míčem i rychlejší součinnost k otevření tohoto prostoru. Posledních 10 min. I. pol. jsme ale předvedli skvělé a pohledné fotbalové akce, které jsme dokázali i gólově zužitkovat. Ve II. poločase jsme zefektivnili i zrychlili naši hru a vypracovali jsme si i více brankových příležitostí. Na kvalitnější přípravě a dohrávání těchto akcí, ve vápně soupeře a před jeho vápnem, ale musíme neustále pracovat a zlepšovat se."