clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.08.2011

Dukla míří na Slovácko, které chce první výhru

P R A H A - V 5. kole Gambrinus ligy čeká Duklu výjezd na Moravu. Představí se na půdě Slovácka. Utkání začíná v sobotu v 19 hodin.

Celek z Uherského Hradiště má zatím na kontě jeden bod a v tabulce mu patří 13. místo. V prvním kole podlehl doma Příbrami (2:3), následně prohrál v Mladé Boleslavi (0:1), pak také na svém hřišti se Spartou (0:2) a naposledy remizoval v Olomouci (1:1).

Výsledky ale nemusejí ukazovat skutečnou sílu mužstva, vždyť v úvodu sezony zasáhla Slovácko řada zranění. Trenér Miroslav Soukup se musel postupně obejít bez šesti hráčů. „Takové množství zranění jsem ještě nezažil,“ uvedl pro klubový web.

Částečnou náplastí na řadu šrámů má být příchod záložníka Davida Pavelky ze Sparty, kterého Slovácko získalo na hostování. A vyplatilo se mu to hned v prvním zápase. V pátek Pavelka přišel, v neděli už vstřelil v Olomouci gól a zařídil svému týmu první bod. „Nevnímal jsem, že jdu do týmu, který nemá žádný bod. Slovácko hraje dobrý fotbal a situace se zlepší,“ věří Pavelka.

Před ním přišli na Slovácko Libor Došek z Teplic, Jan Trousil z Brna, Miroslav Poliaček ze Senice a Milan Kerbr se vrátil z hostování ve Frýdku-Místku.

Teď čeká svěřence trenéra Soukupa Dukla, proti níž si jistě budou chtít připsat první výhru v sezoně. „Pokud má mít bod z Olomouce nějakou váhu, musíme nyní zvládnout domácí zápas s Duklou,“ řekl pro klubový web trenér Soukup.

„Pro Slovácko je sobotní zápas velmi důležitý. Kdo nechce mít v lize problémy se záchranou, musí doma bodovat, což se jim zatím nepodařilo. Oni k tomu tak přistoupí a body pro ně budou povinné. V tom může být naše šance. Hrát se s nimi dá a při aktivním způsobu hry můžeme být nepříjemní,“ říká Luboš Kozel, kouč Dukly.


Poslední zápas našeho soupeře

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 54. Petr - 76. Pavelka. Rozhodčí: Adámek - Lakomý, J. Paták. ŽK: Kubáň (Slovácko). Počet diváků: 5967.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Valenta, Kordula, Poliaček (54. Pavelka), Hlúpik (72. Kerbr) - Došek, Ondřejka (90. Mezlík). Trenér: Soukup.

Poslední zápas Dukly

FK Dukla Praha – FC Viktoria Plzeň 2:4 (0:2)
Branky: 57. a 88. Hanousek - 23. Jiráček, 44. a 80. Pilař, 72. Ďuriš. ŽK: Gedeon, Markovič – Kolář, Jiráček. Rozhodčí: Matějek – Pelikán, Dobrovolný. Počet diváků: 2857.
FK Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý (80. Přeučil), Gedeon, Šiml (46. Hanousek) – Berger, Markovič, Svatonský (70. Pázler). Trenér Kozel.