clanek-1
  • Rozhovory

  • 21.08.2011

Venku se nám nedařilo. Teď je čas to změnit, říká Marek Hanousek

P R A H A - Vstřelil své premiérové ligové góly. Přesto byl záložník Marek Hanousek po zápase s Plzní nešťastný. „Ani góly mi nedokážou nahradit vítězství,“ říká.

Takže jsi neměl ani malou radost?
Byl jsem jenom zklamaný. Co z toho, že jsem dal své první ligové góly. Pocitu z výhry se nic nevyrovná.

Při prvním gólu se zdálo, že jsi dlouho hledal nabíhající spoluhráče. Ale nikoho jsi nenašel, tak ses řídil starým pravidlem – když nevíš co s míčem, vystřel. Bylo to tak?
Je to pravda. Hledal jsem na straně Tomáše Bergera, ale byl v takové nevýhodné pozici, tak jsem vystřelil. A naštěstí to vyšlo skvěle.

Pak jsi přidal ještě jeden gól a po zápase šel na rozhovor pro televizi. Působil jsi sebejistě, takže nervozita nebyla?
Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale trochu nervozity jsem cítil. Byl to můj první televizní rozhovor.

O Duklu je teď daleko větší mediální zájem. Je to pro hráče příjemné?
Docela ano. Když jsme hráli druhou ligu, tak se nám dařilo, ale příliš se o nás nepsalo. Jsme docela rádi, že se to po postupu do Gambrinus ligy změnilo, víc se o nás píše i mluví.

V sobotu se Dukla představí na Slovácku, které má zatím na kontě jeden bod. Bude pro vás zápas o to těžší, že Moravané budou hodně toužit po prvním vítězství?
Určitě! Před vlastními fanoušky ještě nevyhráli. Dukla je nováček, takže si na ni budou věřit a nic jiného než vítězství brát nebudou. Ale my bychom výhru také potřebovali. Blíží se období, kdy máme velmi těžký los. V minulé sezoně se nám venku moc nedařilo, tak je načase, abychom to změnili.