clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.08.2011

Na Julisku míří Plzeň, královna českého fotbalu

P R A H A - Mistr ligy, vítěz Superpoháru a jistý účastník evropských pohárů. To je Viktoria Plzeň, která se ve 4. kole Gambrinus ligy představí na Julisce. Dovedete si představit atraktivnějšího soupeře? Utkání začíná v sobotu v 18.20 hodin.

Plzeň posbírala během posledních dvou sezon všechny trofeje, které je v Česku možné získat. A nyní se úspěšně pere o postup do Ligy mistrů. V kvalifikaci už vyřadila arménský Pjunik Jerevan a norský Rosenborg Trondheim. Ve 4. předkole navíc zvládla první duel na půdě dánské Kodaně, kde vyhrála 3:1. Odvetu sehraje Plzeň ve středu 24. srpna na stadionu v Edenu.

Už nyní má Viktoria zajištěnou účast v Evropské lize, může ale výš. „V hlavách to máme všichni. Liga mistrů je nejvíc, co si fotbalista může na klubové úrovni zahrát. Jenomže my jsme profesionálové, a tak se musíme soustředit i na českou ligu,“ uvedl slovenský útočník Michal Ďuriš.

V Gambrinus lize zatím Západočeši posbírali čtyři body. V prvním kole remizovali na domácím hřišti s Libercem (2:2), následně podlehli na půdě Bohemians 1905 (1:2) a naposledy porazili Teplice (2:0). „Výhra pro nás byla strašně důležitá, po těch dvou ligových nezdarech jsme vítězství potřebovali a jsem rád, že jsme to zvládli tímto způsobem,“ uvedl trenér Pavel Vrba.

V zápase s Teplicemi prožil svou premiéru brankář Marek Čech, jenž se vrátil do Česka z ruského Soči a stal se tak dosud poslední posilou mistrovského týmu. „Vyhráli jsme a myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon a měli jsme více šancí. Byl to i hezký fotbal pro diváky a mohli jsme vyhrát větším rozdílem,“ pochvaloval si Marek Čech.

Před ním přišli do Štruncových sadů například útočníci Václav Pilař s Jakubem Horou nebo obránce Marián Čišovský. „Jsem moc rád, že máme tak silný kádr,“ řekl na startu nové sezony trenér Vrba.

A co soudí o Viktorii kouč Dukly Luboš Kozel? „Plzeň je jedním z nejtěžších soupeřů, poslední mistr. Určitě bude favoritem zápasu. Všichni vědí, že se prezentuje ofenzivním, kombinačním fotbalem, díky němuž v minulé sezoně uspěla. My teď máme možnost, abychom se konfrontovali s nejlepším, ofenzivně se prezentujícím týmem v Česku. Na takového soupeře se musíme těšit, nebudeme mít co ztratit. Pokusíme se mu vyrovnat a také bodovat.“

Přijďte Duklu podpořit v zápase proti jednomu z největších ligových favoritů!


Poslední ligový zápas našeho soupeře:

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice - 2:0 (0:0)

Branky: 59. Ďuriš, 84. Pilař. ŽK: Horváth - Lukáš, Rosa. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Jiřík. Počet diváků: 5 213
FC Viktoria Plzeň: Čech - Limberský, Ševinský, Bystroň, Jiráček - Petržela (55. Pilař), Trapp, Horváth, Kolář, Ďuriš (78. Hora) - Bakoš (86. Fillo). Trenér Pavel Vrba.

Poslední ligové utkání Dukly:

FK Viktoria Žižkov – FK Dukla Praha - 1:0 (1:0)

Branka: 36. Nestorovski. ŽK: Nestorovski, Bartl - Berger, Vrzal, Mikula. Rozhodčí: Hrubeš – Ubias, Košec. Počet diváků: 4081.

Žižkov: Vaclík – Bartl (79. Folprecht), Procházka, Lafrance, Čermák – Bořil, Šťastný (66. Schut), Súkenník, Mach – Kalod, Nestorovski (82. Bodeček). Trenér Pulpit.
FK Dukla: Rada – Hašek, Mikula, Vorel, Švejdík (81. Jirouš) – Malý (64. Podrazký), Gedeon, Hanousek – Berger, Markovič, Pázler (57. Vrzal). Trenér Kozel.