clanek-1
  • Klub

  • 31.03.2014

Dukla Praha rozdávala radost dětem ze základních škol

Středeční derby se Spartou nebylo svátkem pouze pro hráče a diváky, kteří pravidelně chodí na Julisku, ale i pro několik stovek dětí ze základních škol na Praze 11.

FK Dukla Praha ve spolupráci se zastupiteli městské části Praha 11 a mateřským klubem Dukla Jižní Město zajistila pro několik stovek žáků základních škol z "Jižňáku" pestrý program, který vyvrcholil zápasem Poháru České pošty FK Dukla Praha - AC Sparta Praha.

Děti přijely několika autobusy už tři hodiny před samotným zápasem. Na místě před hlavními pokladnami se rozdělily na pět skupin, které provázeli po stadionu zástupci klubu. Smyslem prohlídky bylo ukázat dětem zákulisí profesionálního fotbalového klubu a jak vypadají přípravy na samotné utkání.

Po provedení VIP prostory klubu, tiskového střediska a parku Juliska následovala prohlídka prostor s těmi nejcennějšími poháry, které Dukla ve své historii získala. Poté se všechny děti přesunuly na umělou trávu v areálu stadionu, kde pro ně bylo ve spolupráci se společností Adidas nachystáno několik stanovišť s dovednostními soutěžemi. Následně se žáci základních škol usadili na hlavní tribuně, odkud sledovali samotné derby Dukla vs. Sparta.

„Vztah mezi Duklou a Jižním Městem má několikaletou historii, mimo jiné jsme místem se zázemím mládežnického fotbalu tohoto oddílu. Uvědomujeme si, že musíme děti motivovat k nějaké smysluplné činnosti, proto podporujeme sport, jak nejvíce to jde. Rozhodnutí přivést školáky na Julisku bylo dobré; klub se dětem věnoval, mohly se seznámit se zázemím, viděly to, co za jiných okolností neuvidí. Věřím, že řadu z nich prostředí klubu nejvyšší třídy zaujalo a inspirovalo,“ uvedl starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský.    

"Dukla je klub, který staví na práci s dětmi, ať už prostřednictvím mládežnické akademie, nebo právě tímto zážitkovým dnem pro děti základních škol na Praze 11. Viděli jsme, že to pro ně bylo nevšední odpoledne a odnesly si jen ty nejlepší vzpomínky a zážitky na dnešní utkání a třeba i na naší Duklu," dodal marketingový ředitel Dukly Petr Maňák.