clanek-1
  • Rozhovory

  • 12.08.2011

Nejdřív gól, pak rentgen. „Naštěstí není nic zlomené,“ oddechl si Jan Svatonský

P R A H A - Stejně jako před rokem se i letos stal Jan Svatonský prvním střelcem Dukly v sezoně. Proti Českým Budějovicím vyrovnal na 1:1, bohužel pak musel střídat, protože se v souboji zranil.

Co přesně se při gólu stalo?
Tomáš Berger nacentroval ze strany do vápna, přesně tak jsme to chtěli před zápasem dělat. Já jsem šel před hráče na hlavičku a on mě přitom zasáhl kopačkou do obličeje. Nedosáhl na míč, tak to chtěl na poslední chvíli zachránit, ale místo míče trefil mě.

Co ukázalo vyšetření v nemocnici?
Podle rentgenu není naštěstí nic zlomené. Doktor mi dal nějaký gel, aby zastavil krvácení. V sobotu jsem ještě cítil malé dozvuky, ale teď už je to dobré. V pondělí bych měl začít trénovat s týmem.

Ještě během zápasu jsi odjel do nemocnice. Měl jsi zprávy, jak si Dukla vede?
Do poločasu jsem byl v kabině a snažili jsme zastavit krvácení z nosu. Ještě jsem o přestávce slyšel tu bouřku v kabině a pak jsem odjel do nemocnice. Měl jsem zprávy od známých a navíc jsem se díval na online přenos, takže jsem všechno věděl.

V prvním zápase měla Dukla jen pár šancí, teď nastřílela čtyři góly. Co se stalo? Co se změnilo?
Těžko se mi to hodnotí, protože jsem zápas s Budějovicemi moc neviděl. Ale víc jsme se tlačili do koncovky, víc jsme centrovali do vápna. To se nám vyplatilo. Ale je také pravda, že Olomouc má kvalitnější obranu než České Budějovice.

Po dvou kolech má Dukla čtyři body. Musíte být spokojení.
Spokojenost by byla se šesti body (s úsměvem). Ale už dřív jsme si říkali, že by bylo dobré mít po dvou kolech čtyři body. S Olomoucí jsme nechtěli prohrát a České Budějovice se asi budou pohybovat na podobných příčkách jako my, takže jsme je chtěli porazit. Jsem rád, že se nám to podařilo.