clanek-1
  • Články žáci

  • 24.03.2014

Výsledky žákovských týmů

Žáci Dukly nastoupili k utkáním proti Vyšehradu a Motorletu. Zatímco proti vyšehradskému celku jsme nebodovali, tak proti Motorletu zaznamenala U13 vítězství 7:4. U12 stejnému soupeři podlehla 3:10.

Vyšehrad - Dukla U15 1:0 (1:0) 
Branky: Tvrdík (Hamborský).

Sestava DUKLY: Roub- Bažant (36. Praus), Minařík (36. Kysela), Šmalcl, Šolaja - Kubů, Janko, Štědrý (36. Mentberger) - Tvrdík (36. Brewer), Hamborský (36. Kosík), Bažo (36. Palivec).

Domácí se po celé utkání prezentovali soustředěnou, bojovnou a organizovanou hrou se snahou o rychlé protiútoky. Tomáš Večeřa: "V trénincích kluci vypadali, že jsou hladoví po fotbale a plní optimismu. Bohužel tyto atributy jsme si nedokázali přenést do utkání a i přes převahu po celé utkání jsme nedokázali být v činnostech dostatečně kvalitní. Zvláště se to projevilo v poslední třetině hřiště, kde jsme si vypracovali minimum šancí."

Vyšehrad - Dukla U14 4:0 (3:0)

Sestava DUKLY: Záhora - Vácha, Babka, Studnička, Bohdan (36. Jůza), Maršal (36. Novák), Švihálek (55. Švarc), Ferreira, Rattay, Pelc, Drozd (55. Hamborský).

Petr Fišar: "Naši kluci se na toto utkání s týmem z Vyšehradu těšili, jelikož společně s trenéry Vyšehradu v průběhu sezony vytváříme prostor pro přátelská potkání např. trénink v hale, a tak se kluci více znají. Tým Vyšehradu má kvalitu v technice a hraje fotbal, jež je podpořený důrazným zakončením do gólu. Podobně, jako v minulém utkání se Sokolovem, jsme neuhráli v úvodu s větším důrazem hry na míči tři situace 1 na 1 v prostoru před velkým vápnem a nejlepší střelec Vyšehradu vsítil v 8., 9. a 12. minutě povedenými střelami 3 góly. Naši kluci zvládli na tuto psychicky náročnou situaci odpovědět do poločasu pěti dobrými akcemi až do zakončení, ale gól jsme nedali. V druhé půli jsme zvládli lépe řešit odebírání míčů rychlým útočníkům a udržet hru pod kontrolou. Našim útočným akcím však chyběl klid a vnímání se mezi sebou k efektivnímu dohrání. V poslední minutě kluci z Vyšehradu proměnili rychlý protiútok a zvítězili díky své produktivitě a důrazu v zakončení 4:0. Dobré je, že Naši kluci i při nepříznivém výsledku hrají a vytváří gólové možnosti a věříme, že je získáváním větší odvahy a klidu začneme proměňovat v góly. Celému týmu z Vyšehradu děkujeme za dobré utkání a možnost se zlepšovat v situacích, ve kterých máme rezervy."

Dukla U13 - Motorlet 7:4 (3:1)
Bodování: Dostál 1+2, Kozel 1+1, Havlíček 1+0, Peake 1+0, Podzimek 1+0, Novák 1+0, Linhart 1+0, Matoušek 0+1.

Sestava DUKLY - Absolín, Šerák - Matoušek, Peake, Vožický, Mentberger, Holoubek, Havlíček, Novák, Stanislav, Ludvíček, Janda, Dostál, Kozel, Dolák, Jarovský, Novichikhin, Podzimek, Hodek, Linhart, Žůrek.

Lukáš Lovás: "Na zápas sme nastúpili sebavedomí a odhodlaní hrať svoj štýl hry aj v nepríjemnom, upršanom počasí. V prvej polovici zápasu sme na jednej strane jasne dominovali, zatiaľ čo na druhej strane prebiehal vyrovnaný duel. Aj keď efektivita v koncovke nášho tímu nebola taká, akú by sme si priali, prvý polčas sme zdolali nášho súpera o 3 góly ( 4:1 ). Do druhej polovice zápasu súper nastúpil v tempe, zvýšil aktivitu a presing, ale naši chlapci tak isto nepovolili a na ihrisku sa odohrával boj o každý meter priestoru. V posledných minútach bolo vidiet, že niekde, niekedy chýbajú sily, ale záverečným hvizdom sa spečatil výsledok 7:4. Chlapci podali dobrý výkon a plnili si svoje hráčske funkcie, videli sme taktiež pekné individuálne prieniky, či kolektívne akcie po narážačkách."


Dukla U12 - Motorlet 3:10 (0:1, 3:4 / 0:4, 0:1)
Branky: Kočí, Novotný J., Šebrle. Asistence: Novák, Peřina.
Sestava DUKLY - Bičiště - Kleček, Mejdr, Kočí, Dufek, Pařízek – Noll, Houška, Novotný J., Šátek, Peřina, Hypius, Novák, Greguš, Novotný A., Mlejnek, Šebrle – Helgert, Kozojed.

Jaroslav Žipaj: "Domácí utkání s týmem Motorletu jsme tentokrát vůbec nezvládli. Přístup a příprava na utkání je u některých kluků opakovaně laxní a bez jakékoliv koncentrace. Světlé momenty předvedla jenom polovina týmu v prvním poločase, kde jsme viděli několik povedených a vypracovaných akcí, a kde naše hra měla určitou kvalitu. Zbytek utkání byl o nedostatečném pohybu našich hráčů, nedostatečné aktivitě v obranných i útočných činnostech, a o pomalé a nekvalitní hře s míčem především na útočné polovině soupeře. Jedna naše strana dokonce ani nevstřelí branku. Což se taky mimochodem opakuje po několikáté. Utkání si určitě detailněji rozebereme a vyhodnotíme. Doufám také, že se z něj i poučíme."