clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.07.2011

Čekání končí. Na Julisku přijíždí Olomouc

P R A H A - Gambrinus liga se blíží. Už v pátek dorazí na Julisku Sigma Olomouc, která bude prvním soupeřem Dukly po návratu do nejvyšší soutěže. Tento zápas otevře prvoligový ročník 2011/12.

V minulé sezoně obsadila Sigma čtvrté místo a k aspirantům na pohárové příčky bude patřit také letos. Během letní pauzy sehrála dvanáct přípravných zápasů. Čtyřikrát vyhrála, pětkrát remizovala a třikrát prohrála. Zaznamenala přitom divoké výsledky: Dolní Bečvu porazila 7:3 a následně prohrála s Trenčínem vysoko 0:6.

V generálce uhrála nerozhodný výsledek s Herthou Berlín (2:2). „Vždycky je dobré, když nějakého takového velkého soupeře v přípravě porazíte. Škoda gólu v poslední minutě, byl tam nějaký ofsajd, inkasovali jsme takhle v závěru. S Herthou Berlín je velmi cenná i remíza,“ řekl trenér Zdeněk Psotka pro klubový web.

Na rakouském soustředění, kde Sigma proti německému soupeři nastoupila, se moravský celek zaměřil na hledání ideálního útočného složení. Loni se o ofenzivní sílu starala především čtveřice Hubník, Šultes, Ordoš, Petr, ze které zůstal jen posledně jmenovaný. Hanou tak opustila trojice střelců, která v uplynulých dvou sezonách zaznamenala celkem 47 branek . V letní pauze ale Sigma získala útočníky Marka Heinze, který naposledy hrál za maďarský Ferencváros Budapešť, a Adama Varadiho, jenž přišel z ostravského Baníku.

„Ještě to hledání pořád nemáme ukončené,“ řekl olomoucký kouč bezprostředně po návratu z Rakouska. „Víme, že Marek Heinz nebude moci hrát první kolo (pozn. disciplinární trest za vyloučení z minulé sezony), takže tam ještě není úplná spokojenost,“ dodal Psotka.

V přípravě se střelecky nejvíce dařilo čtyřgólovému Janu Schulmeisterovi a třígólovému Ericku Luisi Dos Santosovi.

A co soudí o Olomouci trenér Luboš Kozel? „Sigma patří mezi nejkvalitnější mužstva. V minulé sezoně skončila na čtvrtém místě, prosazuje se útočnou hrou a střílí hodně branek. Mají rychlý přechod do útoku a díky tomu jsou venku ještě nebezpečnější. My ale hrajeme doma, kde jsme přes rok a půl neprohráli. Neporazitelnost se budeme snažit udržet.“

Utkání začíná na stadionu Juliska v pátek v 18 hodin.


Poslední přípravný zápas našeho soupeře

SK Sigma Olomouc – Hertha Berlín 2:2 (1:1)
Branky:
28. Varadi, 67. (pen.) Rossi – 38. Friend, 89. Lasogga.
SK Sigma: Drobisz – Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek – Hořava (89. Nepožitek), Rossi, Navrátil (70. Bajer) – Schulmeister (77. Jerome), Petr (82. Vavřík), Varadi (89. Heinz).

Poslední přípravný zápas Dukly

FK Dukla Praha – FC Písek 5:0 (2:0)
Branky:
27. a 33. Markovič, 58. a 81. Berger, 79. Pázler.
FK Dukla: Rada – Hašek (61. Pospíšil), Vorel (76. Šmíd), Švejdík, Vrzal (61. Šiml) – Hanousek (46. Podrazký), Gedeon (46. Mikula), Malý – Berger, Markovič (76. Sklenář), Svatonský (76. Pázler).