clanek-1
  • Rozhovory

  • 26.02.2014

Matěj Hanousek: Utkání se Slavií pro mě bude hodně specifické

Po odchodu Ondřeje Vrzala se mu otevřela cesta do základní jedenáctky. Zatím o místo v ní bojoval obstojně a byl i nominován do jedenáctky 17. kola Gambrinus ligy. Stabilní člen reprezentace do 21 let Matěj Hanousek odpovídal na naše dotazy.

První jarní utkání, první výhra, jak hodnotíš vstup do druhé poloviny sezony?
Samozřejmě pozitivně, na ten zápas jsme se připravovali celou zimu, věděli jsme, že je důležité udržet kontakt s čelem tabulky a myslím, že první poločas se vyvíjel až nad očekávání dobře. A ten druhý jsme odehráli celkem v klidu, byly tam sice nějaké „závary“, ale to už jsme si pohlídali.

Byl tedy průběh prvního poločasu velkým překvapením?
Nečekali jsme to, Teplice se netají tím, že chtějí skončit na pohárových příčkách, takže jsme věděli, že budou silní a budou hrát dobře. Takže jsme s takovým průběhem nepočítali, ale o to příjemnější to bylo zjištění.

Odehrál jsi celé utkání a nezůstalo to bez povšimnutí, na Gambrinus lize si byl v nominaci na jedenáctku kola, co na to říkáš?
Rozhodně mě to potěšilo, ale zůstávám nohama na zemi, byl to jeden zápas, nic se tím pro mě nemění. Ale je to příjemné.

Včera Jakub Dovalil zveřejnil nominaci na přátelské utkání s Norskem, samozřejmě tam nechybí tvé jméno, jak se na utkání těšíš?
Těším se strašně, já jsem byl sám hrozně překvapený, že jsem si na našich stránkách přečetl, že: „…v nominaci samozřejmě nechybí Matěj Hanousek…“, já to jako samozřejmost nikdy neberu, protože to je výběr 20 nejlepších hráčů u nás a vždycky, když ta nominace vyjde, jsem šťastný, jako by to bylo poprvé. Je to prostě super.

Jak vypadá vše kolem takového přátelského utkání? Sraz, počet dní, co obsahuje příprava?
Ono to obecně popsat nejde, vždy se to trošku mění. Tentokrát to bude snad nejkratší sraz co jsem zažil. Sejdeme se v pondělí a ve středu už hrajeme. První trénink se bude odvíjet od toho, kdo ještě hrál či nehrál v neděli a případně v pondělí, takže v úterý bude už jen předzápasový trénink a ve středu jdeme na to! Takže to bude fofr.

Bavíte se takhle před srazem o reprezentaci s Janem Suchopárkem?
Ne, do klubu to netaháme, necháváme to vždy až na ten sraz.

Hned po vás čeká velká premiéra Pavla Vrbu v Edenu, jak myslíš, že utkání dopadne? 
Doufám že dobře. Hodně se o tom napsalo, všichni pana Bílka pomlouvali, tak uvidíme, jestli to bylo opravdu trenérem. Abych řekl pravdu, já panu Vrbovi hrozně fandím a doufám, že se výkony reprezentace zlepší.

Ale moc z toho utkání neuvidíš,co?
Už jsme to právě řešili doma, že to naplánovali docela blbě. I fanoušci, dle komentářů na Facebooku, jsou naštvaní, že nebudou mít čas přejet. Tak uvidíme, kolik na nás přijde lidí, myslím, že jich ale moc nebude.

A vy konkrétně máte po utkání hned „padla“?
Hned, odehrajeme zápas a dá se říci, že si pak jde každý svou cestou. Už ani nejedeme autobusem na hotel. Po utkání řekne v šatně trenér, jaký to bylo a tak a rozpustíme to.

A zpět k Dukle, v pátek nás čeká Slavia, kde jsi nějakou dobu působil v dorostu, je pro tebe tento zápas hodně prestižní?
Je to pro mě trošku specifický zápas. Vlastně Slavia mě při přechodu do dorostu "vyhodila", takže se samozřejmě budu snažit ukázat, jestli teda nastoupím, že udělali chybu a zároveň budu chtít podat co nejlepší výkon, abych zase Dukle oplatil, že mi hodila to lano a pomohla mi zpět.