clanek-1
  • Juniorka

  • 23.02.2014

Rozhovor s Jaroslavem Hynkem před startem Juniorské ligy

Zimní přípravu mají téměř za sebou i junioři a svěřenci Jaroslava Hynka. Zítra Juniorská liga začíná! Jak trenér hodnotí uplynulou přípravu, zda přišel někdo nový do kádru, či jaké jsou cíle do jarní části soutěžního ročníku, jsme se zeptali trenéra naší juniorky.

Jak hodnotíš zimní přípravu?
Tak jak jsem říkal, před přechodným obdobím kluci dostali doporučené programy s tím, že po návratu z volna jsme neplánovali trénovat nijak zvláště jinak než v sezoně. Musím říct, že přišli připraveni. Mohli jsme trénovat plně, kluci byli koncentrovaní a trénovali svěže.

Jsi spokojený s výsledky, kterých jste dosáhli?
Než spokojenost, bych použil spíše radost, jak hráči vnímají impulzy mužské kopané.  Kde měl soupeř převahu, byly druhé poločasy s Kutnou Horou a s naší farmou. V ostatních utkáních jsme herně dominovali, ale produktivita jak šancí, tak branek byla nevyrovnaná.

Hráli jste spíše s mužskými týmy, jaká to byla konfrontace?
Určitě výborná, potřebná a nezbytná!!! 

Objevili se v kádru během přípravy nějaké nové tváře?
Jen doplnění z dorostu. V zimě odešla velká zkušenost týmu (5 hráčů základní sestavy) do další fáze svého fotbalového života do Á-týmu a na farmu, ale k doplnění kádru odjinud jsme tentokrát nepřikročili. Nějaké příchody se sice nabízely, ale dali jsme tomu čas.  
  
Jak to vypadá se zraněními?
Ondra Ksandr si na druhém tréninku při souboji podvrtnul kotník a chyběl 14 dní, ale jinak jsme měli „jen“ dva silně nakopnuté prsty, které nějakou absenci vyžadovaly. Jinak jsme vše absolvovali bez zranění. Průběžně nějaká nemoc, teď v chřipkovém období kluků padlo víc, ale jen na 3-4 dny. Škoda, že to bylo zrovna na zápas s Kunicemi  a Převýšovem. S Kunicemi jsme zvládli poločas a Převýšov jsme museli zrušit. Ale vše je jak má být, nemoc přijde – vyčistí – odejde – posílí.

Jaké jsou cíle do jarní části sezony?
Tým jsme hodně omladili, takže co nejdříve načíst kvalitu soutěže.  Jít za zkušenostmi, které se společně s hráči budeme snažit uchopit v jejich fotbalový růst a posunu v naší nastolené klubové koncepci.  Jít vyhrát každý zápas a s radostí trénovat.

Prohlédnout fotogalerii