clanek-1
  • Rozhovory

  • 19.02.2014

Jakub Mareš: Teplice jsou silné, ale my chceme vyhrát!

V Teplicích začínal svou ligovou kariéru, ale tento fakt sedmadvacetiletého útočníka nerozhází. "Nijak zvlášť už to neprožívám," ujišťuje. Ale to nemění nic na faktu, že v nich vidí silného soupeře. Na páteční zápas, ale třeba i olympiádu, jsme se zeptali den před startem ligového jara.

Jaká byla příprava? 

To ukáže až liga, jak kvalitní byla. Ale určitě splnila účel, počasí nám hrálo do karet, nebyla taková zima jako vždycky. Ze začátku soustředění pro nás byla hřiště s přírodní trávou trošku problém, ale teď už je vidět, že se dostáváme tam, kde máme být. Důležitý bude první zápas. 

Ten přijde už zítra, jsi nervózní? 
Nechci říct nervózní, ale takové to napětí z prvního zápasu tam je. Že bych to nějak abnormálně prožíval, to ne. Je to první zápas, pro nás nesmírně důležitý, ale nijak si to nepřipouštím. 

Je o to víc důležitý, že jde o třetí místo? 
Je to důležitý, protože když se to povede, psychika se zvedne, nakopne nás to a k tomu budeme před Teplicema o dva body. To je důležitý. Ale pořád je před námi spousta kol. 

Ty z Teplic pocházíš, začínal si tam svou kariéru, máš v týmu ještě nějaké vazby? Bude z toho plynout nějaká odměna do kabiny? 
Tak samozřejmě tam mám kamarády a spousty známých, takže do kabiny něco nabídnu, ale že bych to nějak extrémně prožíval a byl vyhecovanej, to říct nemůžu. 

A když se vrátíme k nynějším Teplicím, jak vidíš pátečního soupeře? 
Na soustředění, co jsme viděli, hráli velmi dobře. Ke konci podzimní části dokazovaly, že jsou hodně nahoře a šlape jim to, takže to bude určitě těžký soupeř, který je silný v ofenzivě. Ale my hrajeme doma, kde jsme taky silní, takže si myslím, že nebude problém. Chceme vyhrát. 

Co ty a olympiáda, sleduješ ji? 
Samozřejmě, nejvíc asi hokej, který rozebíráme s klukama v kabině. Pak Sáblíková, běžkaři, vše sledujeme a držíme palce. Ale za sebe musím říct, že olympiádu sleduji celkově a hrozně mě to baví, je to pro mě velké odreagování. 

Když zůstaneme u hokeje, v úterý jsme hráli se Slovenskem a v kabině máme slovenských hráčů spoustu, jak to probíhalo? 
Tak to bylo hodně vyhecovaný (smích). Jak jsme věděli, že dostaneme Slováky, v kabině to vřelo. Kdyby se to nepovedlo, tak by to bylo hodně špatné a dostávali bychom to sežrat, ale naštěstí to dopadlo dobře a mohli jsme to dát sežrat my jim. Jen škoda toho včerejška s Amerikou.