clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.02.2014

V pátek se budeme prát o třetí místo!

Utkáním s Teplicemi otevřeme bránu jarní části sezony a hned na úvod uvidí Juliska souboj o třetí místo! Jak domácí Duklu, tak Teplice zdobí ofenzivní pojetí hry, a tak by si mělo oko i těch nejnáročnějších diváků přijít na své. Utkání startuje ve 20:15 v pátek 21. února!

Že se bude jednat o velice těžké utkání, svědčí výsledky žlutomodrých ze zimní přípravy, kdy neprohráli jediný zápas.  Generálku Teplice absolvovaly proti stejnému soupeři jako naše Dukla. S bělehradským mužstvem FK Čukarički se utkaly Teplice v rámci kyperského soustředění a zvítězily 3:2. O branky se postarali Vůch, Bratanovič a Salami. Kromě utkání s Čukarički odehrály Teplice na Kypru další dva zápasy a to proti Zaglebie Lubin (2:1) a Levski Sofia (4:2).  Ještě připomeňme bilanci Teplic po šestnácti odehraných kolech Gambrinus ligy. Teplice mají 28 bodů za osm výher, čtyři remízy a stejný počet proher. Skóre Teplic je 35:19.

Teplice vede trenér Zdeněk Ščasný, který dokázal zařadit do mužstva několik exotických tváří (např. Litsingi, Nivaldo, Salami), které velice vhodně zapadají do ofenzivního herního stylu, kterým se náš soupeř prezentuje. Teplický trenér se netají ambicemi na evropské poháry. „Na podzim jsme hráli možná lépe, než jsme sami na začátku sezóny očekávali. Je to ale jen základ a závazek. Jednoznačným cílem je umístit se do třetího místa a probojovat se do evropských pohárů. Druhým cílem je udržení herního stylu, kterým jsme bavili fanoušky na podzim," uvedl pro oficiální web Gambrinus ligy Zdeněk Ščasný. 

A jakými změnami prošel v zimě kádr třetího mužstva tabulky? Teplice získaly Renarse Rodeho ze Skonta Riga, Elvise Bratanoviče ze slovinského Rudar Velenje a Chukwundiho Chukwumu, nigerijského mládežnického reprezentanta. Naopak z klubu odešli tři hráči a všichni na hostování - Pavel Moulis do Jablonce, Marek Krátký do Sparty a Ivo Táborský do Interu Baku. 

A jak vidí soupeře trenér Luboš Kozel? „Je to silný tým, který patří, co se ofenzivy týče, k nejlepším v lize. Na Kypru jsme ho měli možnost vidět dvakrát, podával velmi dobré výkony, a to hlavně směrem dopředu. Jejich ofenzivní hráči mají dobrou kvalitu, jsou velmi dobře rychlostně vybaveni, takže nás nečeká nic jednoduchého.“

Přijďte nám pomoci k třem bodům a pokoření třetího místa v tabulce! A to v pátek 21. února od 20:15 hodin! Navíc můžete během poločasové přestávky vyhrát vstupenky na reprezentační utkání Česko - Norsko, které se hraje ve středu 5. března od 18:30 hodin v Synot Tip Areně!

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FK Čukarički 3:2 (2:0)
Branky Teplic: 4.Vůch, 45.Bratanovič, 59.Salami.
Teplice: Slavík (46.Lukáč) - Matula (71.Vondrášek), Guerrero (46.Takács), Hošek, Nivaldo - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (46.Jindráček), Vůch (53.Bratanovič) - Čajič, Bratanovič (46.Salami).

Poslední vzájemné utkání

FK Teplice - FK Dukla Praha 2:1 (1:0)
Branky: 35. Ljevakovič, 61. Litsingi – 85. Malý. ŽK: 21. Jablonský, 32. Ljevakovič, 73. Krob – 29. Romera, 66. Vorel, 82. Pospěch. Rozhodčí: Paták – Mencl, Hrabovský. Diváci: 5950.
FK Teplice: Grigar - Matula, .Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Ljevakovič (80. Ljevakovič), Vachoušek, Nivaldo – Salami (77. Mahmutovič), Jindráček.
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Božič, Vorel, Vrzal – Malý, Gedeon (86. Marek), Hlinka (62. Kalouda) – Berger, Pospěch, Pázler (62. Néstor).