clanek-1
  • A-tým

  • 31.01.2014

Herní soustředění na Kypru. Kdo všechno pojede?

Poslední utkání s Banskou Bystricou je odehráno a vyhráno. Teď už se jen dvakrát vyspat, sbalit se a celý kádr áčka i s realizačním týmem může vyrazit za travnatým terénem na Kypr.

Dvanáctidenní herní soustředění odstartuje v neděli 2. února a potrvá až do středy 12. Během těchto dní první tým odehraje tři utkání se zahraničními celky jako je Zaglebie Lubin, Botev Plovdiv a Čukarički.


  • Zaglebie Lubin - polský fotbalový klub hrající nejvyšší polskou soutěž Ekstraklasa. V klubu působí hned dva čeští hráči, útočník Michal Papadopolus či záložník Jiří Bílek. V létě tento klub uvolnil do Sparty obránce Costu.
  • Botev Plovdiv - bulharský fotbalový klub, který hraje nejvyšší soutěž A Grupa a je na 7. místě tabulky. V Evropské lize letos skončil ve 3. předkole, kdy ho vyřadil Stuttgart. V týmu působí záložník Tomáš Jirsák. Jak jsme s Botevem hráli v loňském roce si můžete připomenout zde.
  • Čukarički - fotbalový klub, který hraje nejvyšší srbskou Superligu. Po podzimní části sezóny jsou na 7. místě se ztrátou 11 bodů na první FK Partizan.

KDO POJEDE?

Brankaři: Filip Rada, Tomáš Kučera, David Tetour
Obránci: Jan Vorel, Lukáš Štetina, Tomislav Božič, Michal Jeřábek, José Romera, Matěj Hanousek, Jan Juroška.
Záložníci: Patrik Gedeon, Marek Hlinka, Luboš Kalouda, Mike Fryčer, Robert Kovaĺ, Ismael Ouedraogo.
Útočníci: Zbyněk Pospěch, Josef Marek, Jakub Mareš, Vojtěch Engelmann, Tomáš Berger, Milan Černý, Bidje Manzia.

Trenér Luboš Kozel je s průběhem tréninků spokojený, jediné negativum vidí ve zranění dvou hráčů. "Spokojenost s přípravou kalí zranění dvou hotových hráčů, Petra Malého a Néstora Albiacha," hodnotí uběhnutý měsíc přípravy. Kdy se kluci asi vrátí?. "Néstor bude nejspíš chybět celé jaro, co se týče Petra Malého, ten podstupuje ještě zbytek vyšetření, ale do prvního kola nejspíš nezasáhne," dodal ke zdravotnímu stavu hráčů. Kromě těchto dvou hráčů nepoletí na Kypr hráči Pavel Čapek a Petar Kunič, kteří od pondělí nastoupí zpět do tréninku s Kunicemi. Cíle pro dvanáct dní strávených na Kypru jsou jasné. "Do teď dostali všichni hráči zhruba stejný prostor jak v tréninku, tak zápasech. Na soustředění se ale budeme snažit najít základní sestavu," uzavřel trenér.