clanek-1
  • Klub

  • 17.01.2014

Michal Šrámek odpovídal na otázky fanoušků

Přinášíme odpovědi generálního ředitele Michala Šrámka na otázky, které jste mu položili vy, naši fanoušci. Otázky neprošly redakční úpravou.

Dobrý večer, jaké si dáváte šance na evropské poháry? Lákalo by Vás 2. a 3. předkolo EL?
Pavel
Dobrý den. Lákalo by nás to. Vnímáme, že postup do evropských pohárů je možný i přes Pohár České pošty a rádi bychom ve čtvrtfinále zkusili Spartu přehrát a jít ještě dál, ale víme, že to bude těžké.

Dobrý den, pane Šrámku, předně velký dík za to, jak naše Duklička zase funguje. A viz. Pavel, nestálo by za to vrátit se po letech zpět do ”Evropy”? Přeji Vám krásné Vánoce a ať se vše daří v r. 2014!!!
honza
Dobrý den Honzo, děkuji. Jak jsem už odpovídal na předešlou otázku. Poháry by nás samozřejmě lákaly, ale je před námi spousty těžkých utkání.

Dobrý den, proč je Dukla tak tragická, co se týče fanouškovské návštěvnosti na domácích zápasech a co s tím chcete dělat ?
Jirka
Dobrý den, nemyslím si, že by návštěvnost byla tragická. Po malých krůčcích se zvedá a my se snažíme, aby neustále přicházeli noví a noví fanoušci.

Dobrý den p. ŠRÁMEK. Předem bych Vám chtěl poděkovat za naši Dukláckou rodinu (Žatec,Strakonice,Ballihauniss Irsko) za to jak Dukla šlape a to výsledkově a doufám,že i ekonomicky. Nemyslím si,že je Dukla co se týče domácí navštěvnosti tragická,návštěvnost se zvedla a bude to ještě lepší,protože a to se chci zeptat,pokud Dukla dosáhne pohárových pozic,budou se shánět nějaké posily na rozšíření kádru?Bude Dukla moci hrát na Julisce,vyhovuje požadavkům UEFA?Myslím,že opět diváci přijdou v hojném počtu!!!I když už ted by si to naše Dukla zasloužila!!!
Krásný úspěšný nový rok všem Duklákům přeje Duklácká rodina Štroblova!!!!
Dobrý den pane Štrobl, i já Vám děkuji a přeji vše nejlepší do nového roku. Jak jsem odpovídal na předešlou otázku, také si nemyslím, že by návštěvnost byla tragická a myslím, že postupně stoupá. Co se týče skautingu, snažíme se citlivě reagovat na potřeby kádru jak prvního týmu, tak týmů mládeže. Proto musíme velmi důkladně pracovat se skautingem, s informacemi o nových hráčích a pečlivě je vybírat dle charakteru, finančních možností a dalších faktorů.

Dobry den pane Sramek letos ma Dukla naslapnuto do poharove evropy budete vedeni pro dale se chci zeptat zda Dukla bude v zime posilovat a zda privede nejake hrace z afriky jsem moc rad ze v Dukle zustal trener Kozel preju cele Dukle mnoho zdaru v novem roce s pozdravem velkej fanousek Dukly Roman Volf
Dobrý den pane Volf, děkujeme a i Vám přejeme hodně štěstí v novém roce. Jak už jsem říkal, vize je taková, že bychom rádi přehráli Spartu v Poháru České pošty, ale bude to těžké. Co se týká skautingu, jednoho hráče z Konga jsme právě přivedli a uvidíme, jak se budou případné přestupy vyvíjet dál. Se skautingem musíme pracovat velmi citlivě. Máme své vlastní odchovance a jejich vstup do prvního týmu společně s nově příchozími hráči, jako jsou třeba Afričané, chceme skloubit tak, aby se vytvářela zdravá sportovní konkurence pro nejlepší výkony Dukly.

Dobrý den, pane Šrámku,zajímalo by mě, jestli se na Julisce neuvažuje o úpravě ochozů k stání proti hlavní tribuně. Mám na mysli upravit současné ochozy k stání na sezení a vytvořit tak protilehlou malou tribunku. Podle mě, by to určitě pomohlo zápasové atmosféře. Přeji mnoho úspěchů a radosti v r. 2014!
Honza
Dobrý den, Honzo. Děkuji za přání a přeji i Vám vše nejlepší do nového roku. Doladění prostor na protější tribuně tak, abychom vytvořili vyhovující prostor pro fanoušky je věc postupného charakteru, ale věřím, že se ji v budoucnu na Julisce dočkáme.

Můžete naznačit, co bude obnášet - zde na webu prezentovaná - ”Klubová karta”?
Jánský
Dobrý den. Jedná se o chystaný věrnostní program pro členy klubu a samozřejmě i pro fanoušky.

Dobrý den. Odpovídá stadion Juliska regulím UEFY pro pořádání pohárových utkání? V případě,že ne,uvažoval už klub, na jakém stadionu by Dukla svá utkání hrála? Rozumím,že je to tak trošku porcování medvěda který ještě běhá po lese ale ”štěstí přeje připraveným”. :-) Díky za odpověď
Herschel
Dobrý den. Já jsem si přípravou stadionu pro evropské poháry prošel ještě ve Slavii. Když si vzpomenu na přípravu stadionu na Strahově pro Champions League, tak to byl opravdu velký kus práce. Lidé z UEFA jsou velmi pečliví a vyžadují detailní řešení každé drobnosti. Proto kdyby se v budoucnu podařilo postoupit do Evropské ligy, nemohli bychom na Julisce hrát a museli hledat jiný stadion v Praze, samozřejmě s ohledem na prostředí, aby to fanoušky na takový zápas přitáhlo.

Jaké to je působit v klubu s takovou tradicí? Zlomte vaz!o)
zZ
Děkujeme. Já, ale i všichni ostatní v klubu vnímáme tuto obrovskou tradici Dukly, která je spjatá s úspěchy českého a československého fotbalu v minulých letech.  Snažíme se odvézt maximální práci a rádi bychom se přiblížili k úspěchům, které Dukla v minulosti měla a třeba na ně i trochu navázali.

Vážený pane řediteli.
Na valné hromadě jsem seděl v první řadě, proti Vám. Velice se mě líbilo vaše vystupování a já jsem se zapomněl přihlásit a zeptat se jestli se v budoucnosti plánují jmenovky hráčů na dresech.Děkuji s pozdravem a přáním pevného zdraví v Novém roce Miroslav Krejčík.
Dobrý den pane Krejčíku. Jmenovky na dresech jsou ovlivněny množstvím partnerů, které klub za sebou má a jsou častým předmětem diskuze i na ligových shromážděních. Stále převládá stanovisko, a to i ostatních klubů, nemít povinnost jmenovky na zádech. Je to tedy na zvážení klubu. Ale pokud má klub možnost nabídnout prostor pro prezentaci partnera, od kterého dojede k finančnímu plnění, dá takovéto prezentaci partnera předost před jmenovkami každý profesionální klub v české lize. I pro nás je to důležitá věc a obsazení tohoto místa partnery využíváme. I vám přeji mnoho úspěchů do roku 2014!

Zdravím. Jedno rčení říká. Každá mince má dvě strany. Jak tedy vypadá ta naše duklácká? Co se podle Vás za poslední roky na Dukle mimořádně povedlo a co naopak vůbec ne?
kouk
Dobrý den. Co se nám povedlo, je z pohledu prvního týmu obhajoba umístění po dvou ročnících první ligy. Na půdě mládeže to je jméno Dukly, které je vyslovováno s velkým uznáním k práci všech lidí v klubu. To jsou pozitiva. A negativa. Vždy se najdou nějaké slepé uličky, které mírně přibrzdí práci, někdy jde o finanční dopad nebo personální výměnu trenérů či hráčů, ale řekl bych, že pozitiva převažují negativa a práce na Dukle nám dělá radost.

Dobrý den, mám před sebou kalendář Dukly 2014, který představuje v jednotlivých oknech týmy Dukly od A - mužstva až po školičku. Je až neuvěřitelné, co se povedlo dát dohromady za tak krátkou dobu. Za to vám a všem vašim spolupracovníkům vyslovuji velký obdiv. VYTRVEJTE!
pápa
Děkujeme, je to postupná práce, jejíž kroky nejspíše sledujete. Začínalo se odshora. V soutěžním ročníku 2007/08 se začal budovat první tým, pak se začala postupně budovat celá škála mládežnických týmů, na které se neustále pracuje. Zkvalitňují se nejen v hráčském obsazení, ale i v trenérském. Na personalistiku dáváme veliký důraz a snažíme se, aby s mládeží pracovali nejkvalitnější trenéři, kteří pro tuto práci mají předlohy a jsou schopni hráčům předat maximální množství informací a umu nejenom fotbalového.

Zdravím, pane řediteli
1. je nějaká možnosti získat od hráčů podpisy pokud někdo nebydlí v blízkosti Prahy?
2. Jak vznikalo a čí to byl nápad natočit podle mě velmi povedené vánoční video?
3. Jaké máte jako poměrně malý klub přestupové možnosti? Bylo obtížné získat posily, které přišly po začátku ligy, který nebyl podle představ? Chystáte nějaké změny v kádru v zimě?
4. Proč si myslíte, že má pohár tak nízkou prestiž? Vždyť je to taky trofej a postup do předkola EL z nejlepší pozice. Je pro vás velká výzva vyřadit Spartu? Nepodcenili jste třeba zápas v Třinci kde nastoupili hlavně náhradníci a skoro jste na to doplatili? Vím, že sestava je věc trenéra, ale jaký na to máte názor?
Děkuji za odpovědi, gratuluji ke skvělým výkonům i výsledkům a přeju hodně štěstí a úspěchů.
Jack
Dobrý den, děkujeme vám.
1.  O podpisy můžete napsat paní Juráškové z marketingového oddělení na e-mailu: juraskova@fkdukla.cz. ráda Vám s jejich obstaráním pomůže.
2. Nápad vánočního videa vzešel od jednoho z fanoušků, který se v otázkách pro Jakuba Mareše ptal, zda aby šel do něčeho podobného. Realizace se ujalo mediální oddělení klubu. Jsme rádi, že se Vám líbilo, lidé z tohoto oddělení se budou snažit přicházet s něčím podobným i v budoucnu.
3. Přestupové možnosti jsou limitovány naším rozpočtem a naší výchovou, kdy chceme uplatnit i hráče z vlastních řad, protože tito hráči rychle zapadnou do kolektivu, jak herně, tak i dalšími vlastnostmi. Proto musíme velmi důkladně pracovat se skautingem, s informacemi o nových hráčích a pečlivě je vybírat dle charakteru, finančních možností a dalších faktorů. V zimě určitě chystáme určité změny a pevně věřím, že budou přínosné pro klub a herní výsledky jarní části a že je budete kvitovat velmi pozitivně, až budeme sumarizovat finální část ligy.
4. V Poháru České pošty máme jedinečnou možnost vidět i obraz kompletní návštěvnosti ligy. Je problém naplnit stadiony v rámci Gambrinus ligy a z toho plyne druhotný problém při pohárových utkáních. V jiných zemích se pohárová utkání berou jako velice prestižní. U nás v České republice má ještě nižší charakter než liga. Snaha je s tím pracovat, nejen v rámci klubu ale i FAČR, aby se zvýšila jeho prestiž a popularita. 
Pevně věříme, že ostudu v zápasech se Spartou neuděláme a celý pohár vnímáme jako vchod do předkol evropských pohárů, ale je před námi ještě řada velmi těžkých zápasů.  To, že jsme v Třinci postavili hráče, kteří hrají méně, je na základě naší práce. Hráči, kteří nehrají každý zápas v plném čase, mají svojí kvalitu a musí ji dokázat i v takovýchto zápasech, ale samozřejmě to neznamená, že bychom chtěli podceňovat možný postup do dalších kol.

Dobrý den, proč odchází Ondra Vrzal? Je za něj náhrada? Vidím to jako oslabení týmu.
Děkuji. Jiří Císler Přeji Vám a celé Dukle hodně úspěchů v novém roce :-)
Dobrý den, Ondra Vrzal po příchodu z Plzně, kdy nebyl zdravotně stabilizován, dnes vystupuje pevně ve zdraví i hře. Hostování v Jablonci pro něj měla znamenat krok vpřed, i když teď působíme v tabulce před Jabloncem.  Nicméně tu za ním roste nadějný fotbalista Matěj Hanousek. My věříme, že tyto změny pomohou nejen Ondrovi, ale i Matějovi v jejich růstu a my pak ukážeme odchovance Dukly v řadách Gambrinus ligy. Také Vám přeji vše nejlepší v novém roce!

Pane řediteli,omlouvám se ale mám ještě jeden dotaz,je nějaký vážný důvod k přesunutí termínů jarní ligy na sobotu. Myslím že návštěvnost ještě klesne!
Děkuji za odpověď. Miroslav Krejčík  
Dobrý den, sobota je zatím předběžný návrh ze svazu kvůli televizním právům. My budeme stále preferovat pátek. Sobota není náš výmysl, ale pokud dostaneme nařízení od STES a FAČR, budeme se muset přizpůsobit. Avizovaná změna nás netěší a věříme, že pátek zatím zůstane.

Proč Dukla v cizině (turnaj Altheim) reprezentuje nového majitele ve starých dresech? Hráči dresy Staeg, brankář dokonce v dresu BWIN! To nepusobi zrovna dobre.
Karel
K obměně dresů došlo teď v zimní přestávce. Dresy, které používalo áčko v podzimní části, bude využívat juniorka, a tím se i změní vzhled jejich vystupování. Nicméně my musíme používat i dresy staršího charakteru, nemůžeme s nimi odehrát rok a pak je už nepoužít, jsou to nákladné položky. Bohužel, takto se prezentují mladší ročníky oproti prvnímu týmu. První tým musí vždy reprezentovat partnery a marketingové záměry klubu.

Dobrý den, pane řediteli, 
zajímalo by mě, jak probíhá každodenní komunikace, zejména trenérů, se španělskými hráči v teamu? Asistuje denně tlumočník? Anebo postačuje angličtina, i když ani pro jednu stranu není mateřským jazykem? 
Rád chodím na zápasy Dukly několik posledních let, nejdříve hlavně kvůli atmosféře Julisky, žlutým dresům :-), pátečnímu hracímu dnu.. a poslední roky hlavně kvůli fotbalu, který Dukla hraje. 
Moc se mi líbí hra a přínos José Romery - velice konstruktivního, podporujícího ofenzívu, ovšem ne na úkor bezhlavé ztráty balonů, a současně poctivého dozadu. Moc fandím, aby se podobného hráče podařilo zapracovat i na levý kraj obrany. Líbí se mi také zajímavý potenciál Néstora. Oba jsou určitě oživením i pro celou ligu. Palec nahoru pro skauting Dukly! :-) 
Ještě se s dovolením připojím k dotazu pana Krejčíka - informace, že hracím dnem bude sobota, mi unikla (a netěší mě). 
Je toto rozhodnutí čistě z vůle klubu? Má ve vedení a realizačním teamu většinovou podporu? (co třeba více vyhovuje trenérům?). Vedla k němu nějaká analýza ne/výhod? (předpoklad návštěvnosti, televize,..). 
Velmi děkuji za odpovědi a přeji Vám všem v Dukle radost z práce, kterou děláte. 
Lukáš Krupička
Dobrý den, oba Španělé mluví dobře anglicky, a tak komunikace funguje především v tomto jazyce v rámci kabiny. Komplikace přicházejí při pokynech směrem na hřiště, jednou anglicky, jednou česky, je to zdlouhavé. Takže se jazyk postupně snažíme sjednotit, a to na češtinu.
Velice nás těší, že navštěvujete naše zápasy, budeme rádi, když se budeme vídat i nadále.
Josého hodnotíme jako jednoho z nejlepších beků v české lize. Myslíme si, že v budoucnu najde angažmá v západní Evropě, ale zatím jsme rádi, že můžeme využívat jeho služeb v Dukle. Néstor je o něco mladší než José, ale jeho herní potenciál je veliký, je obrovsky kreativní. Až se nám ho podaří stabilizovat i po mentální stránce, bude to vynikající ofenzivní gólový fotbalista. Dukla pro něj bude jen přestupová stanice do západní Evropy. Samozřejmě tímto směrem se ubírá náš skauting i do budoucna.

Zdravím, zajímalo by mě co je konkrétně náplní Vaší práce.
Je skvělé jak se Dukla prezentuje: každý měsíc online rozhovor, zábavné vánoční video, ofenzivní styl, zajímaví hráči, stabilní výkonnost, žádné problémy se záchranou.
Přeju vše nejlepší do nového roku a minimálně stejně kvalitní hru i výsledky.
Děkuji, mike.
Dobrý den, v náplni mé práce se objevuje téměř vše od ekonomických,  sportovních, personálních a technických záležitostí, také musím pohlídat řadu právních věcí spojených s klubem. Dále jsme založili nový Fanshop, který je také velmi důležitý pro image klubu.
Prezentace Dukly je také velmi důležitá, hlavně na rozšíření počtu fanoušků, což je pro nás velká priorita, proto se této činnosti pečlivě věnujeme. Děkujeme a přejeme úspěšný rok 2014.