clanek-1
  • Juniorka

  • 18.12.2013

Jaroslav Hynek hodnotí uplynulou polovinu sezony

Trenérem juniorského týmu je od léta tohoto roku, dnes může bilancovat. Co se vydařilo, co ne, na čem je třeba zapracovat a jaké změny v kádru tým čeká? To vše jsme probrali v rozhovoru týden před Vánoci.

Jak bys zhodnotil podzimní část sezóny?
Pocitově si myslím, že jsme zanechali velice dobrý dojem. Herně jsme měli neustálý progres. Výsledkově ve vlnách. Dokázali jsme hodně branek dostat, uhrát poměrně dost čistých kont při vysoké aktivitě a také ve více zápasech i hodně branek vstřelit. Vzhledem ke koncepci našeho klubu a vrcholu mládeže v této kategorii mají hráči krásnou zkušenost, ze které budou určitě těžit v utkáních jarní části sezony. 

Jaké utkání považuješ za nejvydařenější a jaké za nejméně povedené?
Jako nejméně vydařený zápas považuji zápas ve Vansdorfu. Vytvořili jsme si tam jen dvě kvalitní příležitosti, hra byla neurovnaná a ve druhém poločase bez nápadu a přesnosti. Prostě bez kvality co bychom chtěli. Herně vydařených utkání jsme odehráli více. Myslím, že v zápasech proti Liberci, Jablonci, Znojmu, Teplicím, Baníku jsme si herní kvalitu udrželi po celou dobu utkání a byli nebezpeční.

Na čem je potřeba pracovat? 
Myslím, že můžeme být částečně rádi za naše vstřelené branky (i když šancí bylo na víc!!), ale na čem je třeba zapracovat, tak to je vyváženost ofensiva-defensiva. Naše pasivní skóre 40:50 mluví za vše. Pokud budeme pokračovat v práci na defensivě, jako jsme ukázali v utkání s Baníkem, tak to bude správná cesta.  Myslím si však, že kvalitní defensiva a víra v ni, je i o vstřelených brankách a vítězstvích. Udržet si aktivitu nahoře a přitom precizně myslet na přechod do defensivy. To bude náš úkol do jarní části. 
 
Překvapil tě někdo během podzimu?
Velice mě potěšila pracovitost celého týmu. K tréninkovým změnám, které jsme zařadili od začátku sezony a s tím plynoucích povinností se hráči postavili profesionálně a po celý podzim jsme díky tomu vykazovali s menšími výkyvy progres.  A to jak jednotlivci, tak celý tým. Jako jednotlivce bych pozitivně zmínil Dominika Preislera, který jakožto nejmladší a pravidelně nastupující hráč udělal krásný pokrok a Ladislava Vopata, který přišel v létě do úplně jiného prostředí, než kde fotbalově vyrostl a nebylo to na něm vůbec znát.  Jakoby tady v tom kolektivu a klubu byl vždy doma. 
 
Chystají se v týmu nějaké změny, přesuny?
Ano. O to lépe, když jsou pozitivního charakteru, protože to je našim každodenním cílem. Posouvat hráče fotbalově a osobnostně nahoru.  Pět hráčů si svými výkony zasloužili příležitost a přesun do našeho druhého (Kunice) a prvního týmu, kde dostanou další příležitost fotbalově jít za svým snem.  Jedná se o útočníky Petara Kuniče a Vladimíra Kolmistra, středopolaře Mika Fryčera, pravého obránce Jana Jurošku a brankáře Karla Malého. Tímto bych jim chtěl popřát, aby jim fotbalová produktivita, zdraví a vášeň drží a uspějí.

Kdy začínáte přípravu, jaký máte program do konce roku?
Zhodnocení podzimní části jsme si udělali 9. prosince a prakticky od tohoto dne mají hráči fotbalové volno. Všichni vědí, na čem mají dále pracovat, aby přišli v zimě připraveni, protože od 7. ledna 2014 jedeme dále v nastoleném procesu bez nějakých výrazných změn. Tomu však bude předcházet třídenní pobyt na horách (3. - 5. ledna 2014 na Chatě Cihelna na Zadově), kam si jedeme pohrát se sněhem a „u(o)tužit“ partu.

Touto cestou bych rád poděkoval všem příznivcům našeho klubu, kteří přímo navštívili ať naše nebo jakékoli utkání týmů našeho klubu nebo alespoň myšlenkou na nich spočinuli, za projevenou přízeň. Utvrdil je v tom, že budeme stále pracovat tak, abychom v každém utkání jejich srdce alespoň malinko potěšili. Přejeme Vám krásné svátky Vánoční a báječný vstup do roku 2014. Těšíme se na Vás.