clanek-1
  • U19

  • 17.12.2013

Dorostenci U19 se zúčastnili memoriálu Dr. Jíry

Již 22. ročník memoriálu Dr. Václava Jíry o pohár Pražské Energetiky se odehrál v pátek 12. prosince a účastnilo se ho 6 dorosteneckých týmů do devatenácti let. Mezi nimi nechyběla ani Dukla Praha. Jan Beneš se stal spolu s Aleksandarem Kitanovičem nejlepším střelcem turnaje!

Turnaj se hrál systémem „každý s každým“. Hrací doba byla 2 x 12 min. A o pořadí rozhodoval tradičně vyšší počet bodů.

Hrálo se na hřišti o rozměrech 45 x 26 metrů s házenkářskými brankami o rozměrech 3 x 2 metry s futsalovým míčem. Hráči nastupovali v počtu 4 + 1 a střídání probíhalo hokejovým způsobem.

JAK SE NAŠIM DAŘILO V JEDNOTLIVÝCH ZÁPASECH?

FK Dukla - Bohemians 1905 7:2 (3x Sedláček, 2x Vrkoč, Beneš)
FK Dukla - Sparta 5:7 (3x Beneš, Gajecký, Kulikov)
FK Dukla - Meteor 7:2 (5x Beneš, Vrkoč, Bezděk)
FK Dukla - Teplice 1:3 (Farkaš)
FK Dukla - Slavia 7:9 (2x Farkaš, 2x Gajecký, Sedláček, Vrkoč, Bezděk)
 
Slova trenéra Tomáše Kulvajta: "Vstup do turnaje byl z naší stany parádní. Přestože jsme s pořádající Bohemkou hned v úvodu prohrávali 0:2, do poločasu jsme stačili vyrovnat a druhý poločas jsme ovládli - 7:2. Druhý zápas nás čekala Sparta. První poločas byl nahoru - dolů a skončil 4:4, na začátku druhého nám však Sparta odskočila na rozdíl dvou branek a tento rozdíl jsme již dotáhnout nedokázali. Pozdějšího vítěze jsme však potrápili ze všech týmů nejvíce! Třetí zápas Meteor - zasloužené vítězství po celozápasové aktivitě. Teplice jsme bohužel nezvládli, a přestože jsme vedli a poločasových 1:1 nám dávalo dobré naděje, naší pasivitou a větší kvalitou soupeře na míči jsme nakonec prohráli 1:3. Do zápasu se Slavií, který nakonec sklouzl v největší "přestřelku" turnaje, jsme šli s obrovskou vervou a s cílem uspět. Bodový zisk nám totiž zajišťoval stupně vítězů. Z obrovské aktivity a přemíry snahy však pramenili i chyby, které Slavia nekompromisně trestala. V parádním vyvrcholení turnaje jsme podlehli 7:9 a skončili nakonec až pátí. Pro kluky byl turnaj odměnou za podzim, ve kterém měli naše výkony zlepšující se charakter a kromě pochvalné odezvy na naši hru jsme sklidili i jedno individuální ocenění. Jan Beneš se s počtem devíti vstřelených branek stal spolu se Sparťanem Aleksandarem Kitanovičem nejlepším střelcem turnaje.
 

KONEČNÉ POŘADÍ

  1. AC Sparta Praha
  2. SK Slavia Praha
  3. Bohemians Praha 1905
  4. FK Teplice
  5. FK Dukla Praha
  6. FK Meteor Praha VIII

Vedle sportovního zápolení přispěl turnaj i k dobré věci. Ještě před vyhlášením věnovala mládež Bohemky šek na 20 000 korun občanskému sdružení Sluneční paprsek, které pomáhá dětem s hemato-onkologickým onemocněním.

Prohlédnout fotogalerii