clanek-1
  • A-tým

  • 03.12.2013

Luboš Kalouda odpovídal na otázky fanoušků

Přinášíme odpovědi hráče "A" týmu Luboše Kaloudy na otázky, které jste mu položili vy, naši fanoušci. Otázky neprošly redakční úpravou.

Zdravím Luboši, zajímá mě tvůj zdravotní stav po dlouhých problémech, které jsi měl v minulosti a jestli se už cítíš na 100%. Přeju hodně úspěchů v Dukle! Honza
Dobrý den Honzo.
Děkuji za optání a zároveň za podporu. Můj zdravotní stav je už přes 2 roky v pořádku, cítím se dobře, a proto si strašně vážím každého dne, kdy mě nic netrápí! Dřív totiž nebylo vůbec jednoduché každý rok chodit s něčím na operaci a nevěnovat se naplno tomu, co mám tak rád! Ale jak říkám, strašně mi to pomohlo vážit si každého dne, kdy je člověk zdravý, to je to nejdůležitější!

Dobrý den,
viděl jsem váš zápas s Bohemians a bylo to otřesné. Hráči Bohemians od začátku zápasu na hřišti jen ťapali a vy jste se jim přizpůsobili. Nedokázali jste si přihrát, ani nic vymyslet. Těm chudákům stačilo postavit se před branku a odkopávat míče. Stejně jste hráli i proti Slávii. Stačil jim jeden náhodný gól a získali body. To jste ty zápasy odevzdali a nechtěli jste vyhrát? Vy nechcete hrát poháry? Teď vás čeká zápas se Spartou, to dostanete minimálně 5 branek. Svým výkonem jste mi zkazili celý večer. Pamatuji Duklu v 60. a 70. letech, to bylo jiné mužstvo. Ing. Zdeněk Koptík
Dobrý den pane inženýre.
Určitě jsme všichni po zápase s Bohemkou byli naštvaní, že jsme ho nevyhráli a ztratili 2 body, ale zase si nemyslím, že bychom zápas odchodili, spíš mě mrzelo, že jsme neproměnili na začátku zápasu nějakou z velkých šancí, které jsme měli, protože potom by Bohemka musela hru víc otevřít a my bychom určitě přidali i další branky a zápas vyhráli! Vždy je totiž s takovými týmy, které dovedou jenom bránit, složitější vyhrávat, je to o trpělivosti! Určitě jsme v tomto zápase vyhrát mohli a měli! Ale o to víc jsme rádi, že jsme tohle zaváhání odčinili v posledních dvou zápasech v Liberci a Olomouci!

Luboši, když si vzpomeneš na stříbro z MS ”20”, je to pořád největší moment Tvé kariéry, nebo ho už za ta léta něco předčilo? Díky a ať si zas zahraješ nějaké finále, třeba letos v poháru! Ing. Blahoslav Bečla  
Dobrý den pane inženýre.
Děkuji Vám v první radě za podporu a přání, zahrát si ještě nějaké finále, to se čte hezky! Určitě je to sen každého fotbalisty a všeobecně každého sportovce dosáhnout úspěchu! V mé kariéře patří stříbro z MS ´20´ určité na nejvyšší mety, hlavně z důvodu toho, že jsem zasáhl téměř do všech utkání a užíval si to! Potom samozřejmě úspěchy v Brně, přestup do CSKA a teď samozřejmě zažíváme na Dukle velice hezké období a strašně si vážím toho, jak poctivá práce přináší ovoce!

Zdravím,
jaký hudebními žánr a hudební interprety máte nejradši? A který filmový žánr a konkrétní film je Váš nejoblíbenější? Sledujete evropské poháry? (Asi byste si je ještě radši zahrál, že jo?) A jak hodnotíte české kluby?
Děkuju, Jackie
Co se týká muziky, kterou poslouchám tak mám rád hlavně taneční a R&B, a to jak zahraniční tak české a slovenské. Co se týče filmu, tak mám nejraději komedie a akční filmy a k tomu starší české filmy, kde hrají herci jako Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Josef Kemr atd. Mezi moje nejoblíbenější filmy patří všechny díly Rychle a Zběsile, Transformers a z českých se vždy pobavím sledováním například Chalupářů, Půl domu bez ženicha atd. Já si myslím, že by měl být snem každého fotbalisty hrát v nějakém týmu Evropské poháry a srovnávat se s předními zahraničními kluby, a proto jsem moc rád, že české kluby se v pohárové Evropě začínají prosazovat a hlavně Plzeň v tomhle udělala velký krok a já jim jen fandím a myslím si, že už příští sezónu nás bude stejně dobře reprezentovat i Sparta! 

Luboši,
hrál jste dlouho v Rusku. Slyšel jsem, že je tam rasismus na fotbale poměrně obvyklý. Je to pravda nebo je to přehnaně špatná pověst? Setkal jste se osobně s tímto nešvarem? A co říkáte na to, že se bude hrát MS 2018 v Rusku? A jak vidíte šance Viktorky proti CSKA?
Děkuji, hodně štěstí, ať vyhrajete pohár a v příští sezoně napodobíte Liberec
NO TO RACISM  
Já osobně, když jsem v Rusku působil, se s tímto nešvarem nesetkal, takže nemůžu říct, jestli je to tam teď horší! Každopádně tam působí více hráčů černé pleti než tady v Čechách, a proto je i větší pravděpodobnost, že se to tam může vyskytnout! Ale já jsem zásadně proti! Co se týče MS v Rusku jsem toho názoru, že to zemi jedině pomůže a doufám, že organizace bude na kvalitní úrovni a všichni od hráčů po všechny lidi co se na turnaji podílí, budou spokojeni a bude to hezké MS, protože jak se říká, Rusko je země neomezených možnosti!

Luboši, s kým si v Dukle nejvíc rozumíš na hřišti a s kým mimo něj. Přeji hezké vánoce a hodně úspěchů na hřišti a v životě v r. 2014! HONZA
Ahoj Honzo. 
Nejvíc z kabiny se kamarádím s Ondrou Vrzalem, ale na hřišti jsme jeden tým, tam hrajeme jeden za druhého, bez toho se nedá dělat kolektivní sport!

Luboši, můžeš se osobně vyjádřit k jmenování Pavla Vrby trenérem nároďáku a zajímalo by mě, jaký na to koluje názor mezi hráči Dukly obecně. Dík za odpověď a přeji všechno nej! Pápa
Ahoj Papo. 
Moc děkuji za přání všeho nejlepšího a můj názor na jmenování Pavla Vrby trenérem reprezentace je jedině kladný a taky jsem si ho moc přál! Všichni víme, že je to náš současně nejúspěšnější trenér a po všech úspěších, které v Plzni dokázal, má teď před sebou tu největší výzvu asi co se trenéřiny týče, a to vest národní tým! A já mu moc přeji, aby i u reprezentace byl stejně úspěšný a moc si vážím jeho práce a toho co dokázal! V kabině jsme se o tom také samozřejmě bavili a myslím si, že skoro všichni jsme stejného názoru, že se prostě trenér Vrba chtěl zase posunout dál a určitě si to zaslouží!

Luboši, nedávno si byl svým jmenovcem nasazen do útoku. Nevím, jak to vidíš s odstupem doby Ty, ale podle mě to tenkrát nebylo to ”pravé ořechové”. Pokusíš se mi to nějak vyvrátit? Kouk
Mě osobně se určitě hraje lépe v prostředku zálohy, ale můžu hrát i na kraji zálohy nebo takové to pomyslné křídlo v našem systému. Chci jen říct, že je to trochu jiné, než hrát v prostředku, a proto jsem neodvedl určitě optimální výkon. Delší dobu jsem z kraje zálohy nehrál a je to jenom o zvyku. Spíš mě z toho zápasu s Bohemkou mrzí to, že se neujala nějaká moje akce v prvních 30 minutách, protože pak by se mi určitě hrálo daleko lépe a i celý tým by hrál uvolněněji než takhle bušit 90 minut do bránící zdi Bohemky.
 
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, s kým si v týmu nejvíce rozumíte na hřišti a mimo něj a pak jaký je váš oblíbený fotbalový klub. Děkuji za odpověď. Je mi 15 let. Michal
Odpověď viz jedna z předcházejících otázek. Oblíbeny klub je Juventus Turín.

Zdravím Luboši,
gratuluji ke skvělým výkonům. Po celou dobu co je Dukla v lize myslím, že neměla vážnější problémy se záchranou a to je zvláště teď kdy bojuje o udržení polovina týmů skvělé.
Myslíte si, že byste byli konkurenceschopní i v evropských pohárech a měli na něco podobného jako Liberec?
Přeji hodně úspěchů a příjemné Vánoce.
Děkuji za odpověď. ČR
Děkujeme moc za podporu, pro nás je to čest tohle poslouchat od svých fanoušků a budeme se snažit takhle hrát pořád a dělat hlavně vám radost! Moc vám děkujeme za vaši podporu! Všichni na Dukle si samozřejmě v první řadě moc vážíme toho, že zažíváme tyto hezké chvíle a je to pro nás všechny odměna za naši poctivou práci, které se držíme a kterou nebudeme měnit! Ale až na konci sezony se bude hodnotit, teď jsme jenom v půlce cesty! Ale jak už jsem zmiňoval, každý fotbalista hraje proto, aby dosáhl nějakého úspěchu, a věřím, že tímto se tady řídíme všichni a jdeme si za tím poctivou prací! Tohle je samozřejmě zásluha všech, kdo pro tento klub pracuje, hráčů, trenérů, realizačního týmu, vedení, fanoušků prostě všech, kdo tohle dělají pro Duklu!