clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.11.2013

Marek Hlinka: Máme na to uhrát v Olomouci nějaké body

Na měsíc zmizel ze hřiště kvůli zranění. Proti Liberci však nastoupil v základní sestavě a jak sám říká, zahrál si s velkou chutí. Do Olomouce jede s celým mužstvem pro body a v posledním týdnu tréninku tohoto roku se těší nejvíce na hokej.

Po delší době jsi se vrátil opět do základní sestavě, jak se ti hrálo?

Po pravdě řečeno jsem vůbec nečekal, že bych mohl nastoupit tak brzy v základu, přeci jen jsem měl měsíc výpadek. Takže jsem byl velmi vděčný, za tuto příležitost a hrálo se mi dobře, hrál jsem s velkou chutí, bylo to fajn.

Co ti vůbec bylo?
Měl jsem sraženinu v žíle v levém lýtku. Stalo se mi to při tréninku, kdy jsem měl takovou menší srážku se spoluhráčem a vytvořila se mi krevní sraženina, která ji celou ucpala. S tím jsem nemohl trénovat ani nic dělat, aby se to neutrhlo a léčil jsem se pomocí injekcí na rozředění krve.

V sobotu nás čeká Olomouc, na jejím hřišti se nám příliš nedařilo, myslíš, že to tentokrát zlomíme?
Mohli bychom to zlomit. Teď tu máme pohodu, podařilo se nám vyhrát v Liberci, takže si myslím, že máme na to, abychom uhráli i nějaké body v Olomouci.

Jsi na Dukle půl roku, když by jsi měl bilancovat, jak se ti tu líbí?
Na to, že je to mé první zahraniční angažmá, tak jsem velmi spokojený. Na život jsem si tu zvykl velice rychle, kluci mě přijali super, takže tu jsem velmi spokojený. Libí se mi tu.

Příští týden máte naplánovaný hokej. Co ty a hokej?
Na to se velmi těším, protože já jako kluk z vesnice jsem ho hrával pravidelně a poslední roky na to nebyl moc čas. Uvidíme, jestli jsem to nezapomněl. (smích)

Máš už promyšlené plány na zimní dovolenou?
Už mám. Přítelkyně studuje v Holandsku a bude tam až do 20. prosince, takže pojedu za ní. To bude taková moje dovolená.

Když na tebe tak koukám, držíš Movember?
Držím, kluci ho drželi vloni, tak to doháním. (smích)