clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.11.2013

Na závěr sezony do Olomouce!

Poslední soutěžní utkání roku 2013 je tady a naše hráče čeká daleká cesta do Olomouce! Zda bude stejně úspěšná jako ta na sever do Liberce, zjistíme už tuto sobotu 30. listopadu od 16 hodin na Andrově stadionu.


Olomouc nasbírala za patnáct kol 17 bodů a drží se tak na pomyslném středu tabulky na 9. místě. Za posledních 5 kol třikrát remizovala a dvakrát prohrála, problém ji dělají zejména venkovní hřiště. Na tom domácím podlehla pouze dvěma týmům ze severu - Liberci a Jablonci. Předposlední kolo Sigma hostila Spartu Praha, se kterou remizovala 1:1. První branku utkání dával za Hanáky Doležal, který v kombinaci s Ordošem dělal letenským problémy i v následujících minutách. Vyrovnání se Sparta dočkala šest minut před koncem prvního poločasu a v tom druhém už k žádné změně ve skóre nedošlo. Tým z Hané naopak neuspěl v souboji na "moravském poli" se Znojmem a prohrál 2:1. "Nezachytili jsme úvod utkání, po inkasované brance jsme se dlouho hledali. Až zhruba od 30. minuty nám začala fungovat středová řada, ve druhé půli už jsme, dle mého, byli lepší než soupeř, ale po celý zápas nám nevycházela finální přihrávka a nevytvářeli jsme si proto tolik šancí, což nás stálo body," uvedl staronový muž na lavičce Sigmy Zdeněk Psotka pro web Gambrinus ligy. 

Naše vzájemná bilance (od postupu do Gambrinus ligy v roce 2011) je jedna výhra, dvě remízy a dvě prohry. Určitě nejvydařenějším utkáním bylo to poslední, 27. července jsme v rámci druhého kola přivítali Hanáky na Julisce a po galapředstavení celého mužstva v čele se Zbyňkem Pospěchem jsme Sigmu porazili 4:0 a všechny branky utkání vstřelil muž s číslem 11 na dresu. 

Luboš Kozel řekl o soupeři: "Olomouc je mužstvo, které mělo jistě ambice na jiné umístění, než na jakém se dnes nachází. V průběhu podzimu změnili trenéra, doma uhráli se silnou Spartou bod, teď neuspěli ve Znojmě, takže budou mít obrovskou motivaci uzavřít podzim vítězně. Určitě nás nepodcení, což je vždy těžší, než když víte, že Liberec má v hlavě Freiburg. Z tohoto pohledu nás čeká velice těžké utkání. Nahoře mají dva silné hráče, Doležala s Ordošem, kteří mají výškovou převahu a na to se musíme připravit. V posledních utkáních hru zjednodušili, hrají víc účelně a na to se budeme muset připravit. My jsme psychicky v pohodě, takže naší největší úlohou je udržet hráče na zemi a připravit je na možné nebezpečné stránky soupeře. Chceme navázat na předešlý výkon v Liberci a pak ani v Olomouci nemusíme být bez šancí na úspěch."

Poslední utkání soupeře

1.SC Znojmo FK – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0) 

Branky: 1. Okleštěk, 67. vlastní Javůrek - 64. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Urban, T. Kovařík. ŽK: Nepožitek, Jonov - Varadi. Diváci: 572. 
Znojmo: Hrubý - Hnaníček, Jonov, Hudec, Mudra - Hrošovský, Nepožitek (71. Helísek), Lacko, Crnkič (85. Tomeček) - Okleštěk - Vašíček (90. Odehnal). Trenér: Duda. 
SK Sigma Olomouc: Zlámal - Varadi, Koutný (58. Wijlaars), Škerle, Vepřek - Houska (83. Lietava), Ordoš, Šindelář - Navrátil, Doležal, Javůrek (77. Falta). Trenér: Zdeněk Psotka. 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)
Branky: 5. Pospěch (Berger), 6. Pospěch (Berger), 49. Pospěch (Romera), 77. Pospěch (Berger). ŽK: 73. Pospěch (DUK) – 31. Ordoš (OLO), 53. Lietava (OLO), 70. Vepřek (OLO)Rozhodčí: L. Kovařík – Dobrovolný, Mokrusch. Diváci: 1923
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Božič, Vorel, Vrzal – Malý, Gedeon, Hlinka (71. Kalouda) – Berger, Pospěch (84. Marek), Pázler (81. Albiach Néstor)
SK Sigma Olomouc: Zlámal – Koutný, Dreksa, Škerle, Vepřek – Falta (62. Schulmeister), Navrátil, Ordoš, Plšek (28. Šindelář), Petr – Lietava (81. Pospíšil)