clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.05.2011

Výhra v Sezimově Ústí zajistí Dukle prvenství

P R A H A - Už v pátek si mohou fotbalisté Dukly zajistit celkové prvenství ve druhé lize. Pokud zvítězí ve 28. kole na hřišti Sezimova Ústí, už je o vedoucí příčku nikdo nepřipraví.

Ačkoliv je Sezimovo Ústí nováčkem soutěže, daří se mu v jeho první sezoně skvěle. V tabulce je na sedmé příčce a nemá žádné starosti se záchranou. V posledních dvou kolech Spartak přesvědčivě zdolal Most (3:1) a Znojmo (4:1). „Naše vítězství ve Znojmě se nerodilo lehce. Pro domácí to bylo důležité utkání a my jsme jen využili jejich nervozity, která byla znatelná. Klíčové bylo, že jsme dali první gól a dlouho drželi zápas bez inkasované branky,“ zhodnotil zápas trenér Luboš Zákostelský.

Klub z jihu Čech zažívá historicky nejúspěšnější období. Přitom byl založen už v roce 1926, od té doby ale o tak vysoké příčky nikdy nebojoval. Až letos, kdy prožívá svou první druholigovou sezonu. „Prioritou je záchrana,“ uvedl před sezonou výkonný ředitel klubu Tomáš Samec. Vedení Spartaku však už tehdy myslelo na vyšší příčky. „Přání je zkusit hrát uprostřed tabulky,“ doplnil.

Jeho přání se vyplnilo. Velký podíl na tom mají i šestigóloví střelci Petr Mach a srbský kanonýr Vukadin Vukadinovič. K dalším oporám patří třeba Petr Knakal, který má zkušenosti z Plzně. Klub ze Soukeníku těží také ze spolupráce s prvoligovými Českými Budějovicemi. „Můžeme připravovat hráče na ligu a bude to oboustranně výhodné,“ řekl sportovní manažer klubu Martin Svoboda.

Dukla se s tímto soupeřem střetla v této sezoně už dvakrát. Nejprve ve 2. kole Ondrášovka Cupu vyhrála na jeho hřišti 3:2. O pár týdnů později s ním pak ve 13. kole druhé ligy remizovala na Julisce 1:1.

Jak si povede tentokrát? A dosáhne už po 28. kole na konečné první místo? Utkání začíná v 17.30 hodin a odehraje se na hřišti FK Spartaku MAS Sezimovo Ústí ve sportovním areálu Soukeník.


Poslední utkání našeho soupeře

1.SC Znojmo – Spartak MAS Sezimovo Ústí 1:4 (0:1)
Branky: 82. Jonov z pen. - 35. Nesvadba, 53. Simr, 67. Javorek, 90.
Jasanský. Rozhodčí: Drábek - Ubias, Šecová. ŽK: Kováč, Hříbek, Krajačič,
Podzemský - Knakal, Ciferský, Fryšták. Diváci: 765.

Sezimovo Ústí: Fryšták - Knakal, Novák, Nesvadba, Mašek - Rožboud (85.
Rosůlek), Cíferský, Javorek, Jasanský - Simr (65. Mach), Vukadinovič (90.
Hric). Trenér: Zákostelský.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha – FK Spartak MAS Sezimovo Ústí 1:1 (0:0)

Branky: 76. Chigou z pen – 83. Mach. ŽK: Kočí, Novák, Javorek, Vaněček (všichni Sezimovo Ústí). Rozhodčí: Paták – Zlámal, Moudrý. Diváků: 520.

Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil – Malý, Šiml, Hanousek – Svatonský (46. Berger), Chigou, Vrzal (73. Vrána).

Sezimovo Ústí: Doležal – Rožboud, Novák, Nesvadba, Čupr – Kočí (81. Vaněček), Kostečka, Javorek, Jasanský – Horka (81. Vukadinovič), Mach (85. Simr).