clanek-1
  • TJ Kunice

  • 24.11.2013

Jaroslav Peřina hodnotí podzimní část sezony

Třetí liga skončila své podzimní boje, a tak trenér farmy TJ Kunice může bilancovat. S průběhem první části sezony je převážně spokojený, rád by však zlepšil finální fázi útoku. O zimní přípravě se můžete těšit např. na přípravné utkání s prvoligovou Příbramí.

JAK BY JSI VYHODNOTIL PODZIMNÍ ČÁST SEZÓNY?

Prošli jsme celkem třemi obdobími během podzimu. První třetina soutěže byla z naší strany nahoru dolů, jednou jsme hráli dobře, podruhé špatně, ale body jsme sbírali. Ve druhé třetině jsme k bodům dokázali přidat i kvalitní hru a bylo to vidět i na počtu branek, které nám začali rychle přibývat. V poslední části jsme se trochu začali trápit jak herně, tak výsledkově a s touto částí jsem nejméně spokojen. Máme po podzimu 25 bodů a v tabulce pravdy plus 1, což není špatný výsledek, ale mě osobně ke spokojenosti chybí 3 body.

JAKÉ UTKÁNÍ POVAŽUJEŠ ZA NEJVYDAŘENĚJŠÍ A JAKÉ NAOPAK ZA NEJMÉNĚ POVEDENÉ?

Jednoznačně naše nejlepší utkání bylo v Čáslavi. Tam se sešla kvalita hry, produktivní útok a velmi kvalitní presink. Určitě jsem byl spokojen i v utkání s Královým Dvorem nebo v posledním domácím utkání s Převýšovem.
Nejhorší utkání jsme odehráli na Admiře, kde nás domácí přehráli ve všech směrech a vyloženě nespokojený jsme byli s utkáním se Štěchovicemi a v Zápech.

JAK JSI SPOKOJEN S VÝKONY HRÁČŮ A NA ČEM JE POTŘEBA PRACOVAT?

Každý z hráčů prošel svým těžkým obdobím a každý se s tím vyrovnal jinak. 
Všichni hráči potvrdili, že mají na to, aby tuto soutěž mohli hrát, ale bohužel jsme se nevyvarovali určitým výkyvům. Hráči, kteří přišli z juniorského týmu, poznali úskalí dospělé soutěže, adaptovali se postupně na mužský fotbal a potvrdili, že jsme na správné cestě. Ani oni se nevyhnuli výkonnostnímu poklesu, ale to je u mladých hráčů normální a je potřeba na tom pracovat. Starší hráči splnili bezezbytku svou roli v týmu a jsem s nimi vesměs spokojen. I tady je potřeba na některých věcech zapracovat, ale s tím se určitě popasujeme.
Určitě je potřeba pracovat na spoustě věcí. Máme kvalitní hráče do ofenzívy, ale nedokážeme správně řešit finální fázi útočné fáze, kde převládá zbrklost a lopotnost. V obranné fázi jsme poměrně silní, ale propadáme ve standardních situacích, což mě strašně mrzí, protože tím dáváme soupeři náskok, který pak musíme dohánět.

PŘEKVAPIL TĚ NĚKDO, NEBO NAOPAK VÝRAZNĚ ZKLAMAL V PRŮBĚHU PODZIMU?

Nezklamal mě nikdo, všichni mají svou kvalitu a je jen na každém z nich, jestli dokáže tu kvalitu přenést na hřiště. Překvapil mě příjemně Štancl, který odehrál podzim hodně nadstandardně. A taky Honza Micka podával kvalitní výkony, je naším nejlepším střelcem, a to z pozice polaře a to je hodně dobré. Závěr podzimu zvládl kvalitně i Rejhon se Svobodou, ale ještě musí přidat více branek, aby se mohli posunout o level výše.

JAK JSI SPOKOJEN SE SPOLUPRACÍ S DUKLOU?

Myslím, že to funguje tak, jak má. Tudíž jsem spokojen. S Lubošem je spolupráce bez problémů, vždy jsme se korektně domluvili, kdo z hráčů A týmu posílí náš tým a za celou půlsezónu nebyl jediný problém. Vlastně jeden ano, vždy když se přišel Luboš podívat, tak jsme prohráli :-))).
Stejně kvalitně funguje i propojení s juniorkou, a to i druhým směrem, takže když hráči neměli vytížení u nás, šli hrát za juniorku a musím říct, že třeba Hrazdírovi to pomohlo do naší základní sestavy. Tudíž je potřeba poděkovat i Jardovi Hynkovi, že to vše funguje. Stejně tak musím poděkovat i vedení obou celků, že ta naše spolupráce funguje na vysoké úrovni. Vždy je co zlepšovat, ale myslím, že tohle spojení nám může spousta klubů jen závidět.

KDY ZAČÍNÁ ZIMNÍ PŘÍPRAVA A JAKÝ BUDE JEJÍ PROGRAM?

Zahajujeme 6. ledna, podstoupíme testy na FTVS a 9. ledna jedeme na zimní soustředění. První přípravné utkání sehrajeme 15. ledna s prvoligovou Příbramí. Nebudeme letos hrát žádný turnaj, zvolili jsme formu přátelských utkání s týmy druhé a třetí ligy. Sehrajeme i utkání s juniorkou Dukly a Liberce. Příprava je dostatešně dlouhá na to, aby jsme se kvalitně připravili na jarní boje ve třetí lize.