clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.11.2013

<small>Dukla chce bodovat, v předposledním kole zavítá do Liberce!</small>

Po reprezentační pauze, kdy trenér Luboš Kozel využil volného víkendu k přátelskému utkání v Drážďanech, a kde naši hoši zvítězili poměrem 2:1, nás čeká opět ligové kolo. Síly v něm poměříme se čtvrtým Slovanem Liberec, a to ve změněném termínu v sobotu 23. listopadu od 16 hodin (původně neděle 19 hodin).

Slovan Liberec momentálně bojuje na dvou frontách. Na evropských bojištích mu byla přidělena skupina H, kde hraje o postup s týmy španělské Sevilly, portugalského Estorilu a německého Freiburgu. V Evropském poháru je zatím velkým překvapením a dnes už to vypadá, že by se jim postup ze základní skupiny mohl povést. Dopomoci jim k tomu můžou poslední dvě utkání, doma proti Freiburgu celých pět dní po našem vzájemném utkání a na závěr proti Estorilu, který uvítá svého českého rivala na svém stadionu. "Rozhodnout o svém postupu ze skupiny bychom chtěli doma s Freiburgem," uvedl v rozhovoru pro klubový web Slovanu záložník David Pavelka.

Co se týče bojů na českých hřištích, stojí "modrobílí" na bramborové pozici se ztrátou dvou bodů na třetí Teplice. Právě s tímto severočeským týmem se Slovan utkal naposledy a rozešel se s ním smírně remízou 1:1. Úplně tak nepřerušil nepříznivou sérii ztrát. Za poslední čtyři kola jednou prohráli (1. FC Slovácko) a třikrát remizoval (AC Sparta Praha, 1.SC Znojmo FK a FK Teplice).

V Poháru České pošty skončili Liberečtí už ve třetím kole. Do dalších bojů o český pohár je nepustil pražský tým Viktorie Žižkov, který v následujícím kole neprošel přes Zbrojovku Brno.

Naše poslední utkání na hřišti Slovanu skončilo dost smolně, ač jsme byli dvakrát za zápas ve vedení, nakonec jsme odjížděli z pod Ještědu bez bodu. To ovšem neplatilo o zápase domácím, kdy jsme Liberci na Julisce nasázeli rovnou tři branky. 

Luboš Kozel řekl k sobotnímu soupeři: "Poslední utkání s "Bohemkou" jsme výsledkově nezvládli, a proto do konce sezony chceme přivézt nějaké body z venku. Čeká nás soupeř, který svou kvalitu má a navíc ji potvrzuje i na evropských hřištích. Víme, že dokáže hrát se silnými soupeři velmi dobře zezadu a má velmi dobrý přechod do útoku. Ale zase jim dělá problém, když musí hrát proti dobře zformované obraně. Branek nedávají moc, podobně jako my, takže my se budeme snažit hrát aktivně, podobně jako se nám dařilo v Plzni. Budeme chtít bodovat."

Jak dopadne vzájemný duel s Libercem? To se dozvíme už v sobotu od 16 hodin na stadionu u Nisy!

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FC Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 45. Salami - 87. Pimpara, ŽK: 76. Kušnír, 83. Fleišman, Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Kotík. Diváci: 6820.
FK Teplice: Slavík – Jablonský, Matula (C), Klein, Krob – Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek (74. Jindráček), Litsingi, Táborský – Salami.
FC Slovan Liberec: Kovář – Kelič, Kušnír, Kováč (C), Fleišman – Pavelka, Kalitvincev (80. Frýdek), Rybalka, Šural, Sackey (86. Pimpara) – Rabušic (63. Delarge).

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 34. Pospěch, 75. Vorel, 86. Pospěch. ŽK: 78. Božič (DUK), 89. Engelmann (DUK) - 24. Bosančič (LIB), 51. Fleišman (LIB). Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Paták. Diváci: 1641
FK Dukla Praha: Rada - Romera, Vorel, Štětina, Vrzal - Malý (78. Božič), Gedeon, Borek - Berger (87. Engelmann), Pospěch, Přeučil (64. Pázler).
FC Slovan Liberec: Bičík - Ljulka, Kelič, Nezmar, Fleišman - Delarge (84. Daniel), Janů, Bosančič, Souza (70. Hadaščok), Blažek - Rabušic (86. Coufal).