clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.11.2013

Rozloučí se Dukla s podzimní Juliskou vítězně?

V podzimní domácí derniéře sezony 2013/2014 přivítáme Bohemians Praha 1905, kteří v posledním kole remizovali s Mladou Boleslaví 1:1. A jelikož nás ve zbývajících kolech čekají dvě utkání venku (v Liberci a Olomouci), věříme, že se Dukla rozloučí s domácím publikem vítězně!

Jak už bylo zmíněno, Bohemka remizovala ve 13. kole s Mladou Boleslaví 1:1. Branku zelenobílých vstřelil Jakub Rada. „Branka ve druhé minutě a pak zranění Radka Šírla na úvod bylo na nás trošku moc. V první půli byla Boleslav lepší, kontrolovala hru. Zaplaťpanbůh, že zůstal výsledek 0:1 a šlo s tím o poločase něco udělat. Ve druhé půli nás branka dostala do hry. V závěru jsme sahali po vítězství, asi by to bylo nezasloužené, ale tak to ve fotbale chodí. My takhle už nějaké zápasy prohráli. Věřil jsem, že budeme mít malinko štěstí. Ale jsem rád za bod,“ uvedl trenér Jozef Weber bezprostředně po zápase pro oficiální web Gambrinus ligy.

Bohemians nastoupí k pátečnímu utkání jako třináctý celek soutěže. Klokani mají na svém kontě dvanáct bodů a skóre 12:24. Bilance našeho soupeře jsou tři výhry, tři remízy a sedm proher.

Mezi hráče, na které trenér Jozef Weber hodně spoléhá, patří i Michal Šmíd, který to na Julisce velice dobře zná, neboť v dresu Dukly nastupoval. Dalšími stabilními členy základní sestavy jsou Jakub Štochl, Jan Moravec, Václav Kalina či brankář Martin Berkovec, který po třech odehraných kolech nahradil v brance Jiřího Havránka a stal se jasnou jedničkou našeho dnešního soupeře. 

S Bohemians Praha jsme se utkali v rámci ligového utkání naposledy v sezoně 2011/2012. V prvním zápase této sezony jsme v Ďolíčku remizovali 0:0 a v odvetném utkání na Julisce jsme zvítězili 2:0 po brankách Ivana Lietavy a Pavla Haška. K poslednímu vzájemnému utkání nastoupilo osm hráčů ze současné soupisky Dukly Praha. 

"Bude to s nimi těžké. Je to derby. Bohemka hraje ve spodní části tabulky, takže jim jde o hodně. Určitě na Julisku nepřijede prodat kůži lacino. Mužstvo má založené na bojovnosti, na důrazu vzadu a na rychlostních typech směrem dopředu. Hrají velice jednoduchý a účelný fotbal a pro žádný tým nejsou jednoduchým soupeřem. My to víme, připravujeme se na ně a samozřejmě chceme potvrdit dobré výsledky a poslední domácí utkání podzimu vyhrát," uvedl trenér Luboš Kozel.

Ještě připomínáme, že před derby si můžete na hlavní tribuně (vedle fanshopu) prohlédnout  nejslavnější poháry z těch, které se po šestnácti letech vrátily na Julisku. Na stejném místě také můžete získat autogramy klubových legend a o poločasové přestávce se můžete těšit na vystoupení Soptíků z Němčovic.

Pokladny budou otevřeny od 17:00. Stadion následně bude otevřen od 18:00.

Poslední utkání soupeře:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)

Branky: 67. Rada – 2. Smejkal. Rozhodčí: Bílek – Pospíšil, Gallo. ŽK: 58. Klavík – 48. Johana, 76. Kúdela. Diváci: 3 696.

Bohemians Praha 1905: Berkovec – Kalina, Šmíd, J. Štochl, Šírl (10. Kolář) – Moravec, Rada, Jindřišek, Nerad (85. Krch), Bartek (46. Klavík) – Hora. 
FK Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela – Štajner (90+1. Bořil), Ščuk, Jarolím, Štohanzl – Nešpor (85. Jeslínek), Chramosta (67. Zahustel). 

Poslední vzájemné utkání (Příprava hrána ve Zbuzanech):
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

Branky: 25. Engelmann, 62. Hašek. Rozhodčí: Severýn - Gotthard, Opočenský. ŽK: 53. Kramarič. 

FK Dukla Praha: Rada – Radoš (62. Ilko), Božič, Ouedraogo (46. Vrzal), Hanousek – Borek (62. Čapek), Kalouda, Rivera (46. Malý) – Engelmann (62. Tenkl), Marek, Albiach (46. Hašek)
Bohemians Praha 1905: Gábriš – Růžička (Kalina), Krch (Ptáček), Šmíd (Karamatič), Šírl (Dosso) – Havel (Hauer), Bartek (Moravec), Jindřišek (Krch), Budínský (Rada), Kolář (Košata) – Garcia (30. Klavík).