clanek-1
  • Klub

  • 05.11.2013

Lukáš Štetina v A týmu slovenské reprezentace

Novodobá historie Dukly se přepisuje. Dvaadvacetilétý obránce Lukáš Štetina je nominován do národního týmu Slovenska v přátelském utkání s Gibraltarem. Pro utkání s Polskem má status náhradníka.

Slovensko uveřejnilo nominaci na dvě přátelská utkání s Polskem a Gibraltarem. Pro druhé utkání je nominován i hráč Dukly Praha Lukáš Štetina, který tak v týdnu po utkání s Bohemians Praha 1905 odcestuje společně se slovenskou reprezentací nejdříve do polské Varšavy, poté do Portugalska. Utkání s Poláky je naplánováno na pátek 15. listopadu od 20:45. Zde je Lukáš v širší nominaci. Všechny dukláky bude ale jistě více zajímat druhý duel proti Gibraltaru, kde je Šťéťa, jak mu spoluhráči rádi říkají, v hlavní nominaci. Utkání se hraje v úterý od 19:30 na Estadio de Algarve v Portugalsku.

"V podstatě jsem byl sám překvapený. Jsem zvědavý, jak to bude v mužstvu reprezentace vypadat. Samozřejmě bych byl rád, kdyby takové nominace byly častější, ale jsem rád i za tuto jednu a je jen na mně, jak se tam budu prezentovat. Takže uvidíme," těší se na svou první reprezentační zkušenost dvaadvacetiletý stoper.

Lukáš Štetina od malička vyrůstal v Nitře a jeho prvním klubem byla FC Nitra, kde působil až do roku 2011, kdy odešel za lepším angažmá do FK Metalist Charkov, kde se ale neprosadil. Jarní část sezony 2011/12 působil formou hostování v 1. FC Tatran Prešov. V sezoně 2012/13 zamířil taktéž na hostování, tentokrát do FK Dukla Praha. V červenci 2013 do Dukly přestoupil a podepsal smlouvu na 3 roky.