clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.10.2013

Juliska uvidí souboj Dukly s Baníkem Ostrava!

V rámci 12. kola přijede na Julisku ostravský Baník, se kterým bude chtít tým Luboše Kozla odčinit prohru z posledního utkání se Spartou. Ale mužstvo vedené mladým trenérem Martinem Svědíkem jistě nebude snadným soupeřem, i přesto si je trenér Kozel vědom důležitosti zisku tří bodů. Naše povinné body by měly ležet na domácím hřišti. V tomto zápase a pak i v dalších," uvádí šéf lavičky Dukly

Baník Ostrava je v současné době na desátém místě v tabulce Gambrinus ligy a to s dvanáctibodovým ziskem a skóre 13:25. Poslední bod si Ostravané připsali v souboji s nováčkem ze Znojma, když vyrovnával až v 90. minutě utkání Davor Kukec, u kterého byl kvůli zranění ohrožen start v tomto duelu na ostravských Bazalech.  „Poslední patnáctiminutovka první půle byla špatná. Inkasovali jsme v ní gól, ale předtím jsme měli dvě stoprocentní šance, které jsme měli využít. Zápas by pak měl jiný obraz, protože brejky má Znojmo slušně sehrané. Znovu v úvodu druhé půle jsme neproměnili dvě stoprocentní šance. Bez toho se vyhrát nedá. Ale zaplaťpánbůh, že se mužstvo rvalo až do konce,“ uvedl trenér ostravských po utkání se Znojmem pro oficiální web Gambrinus ligy. 

Právě příchod Martina Svědíka byl asi největší změnou, která se v Baníku Ostrava před sezonou odehrála. Martina Pulpita, který pomohl v loňské sezoně udržet ostravský tým mezi prvoligovou elitou, nahradil právě bývalý hráč Baníku a naposledy trenér Pardubic. A v Baníku má po jedenácti odehraných kolech bilanci tří výher, tří remíz a pěti proher. Největším úspěch byl nejspíše tříbodový zisk se Slovanem Liberec v devátém kole, kdy Baník zvítězil 3:0. Neméně cennou výhrou ale byla i ta ve druhém kole s Mladou Boleslaví (2:1). Naopak z utkání hraných venku si Ostravané odvezli dva body za dvě remízy. 

Z pohledu Dukly je nejzajímavějším jménem na soupisce dnešního soupeře Vojtěch Engelmann, který v Ostravě působí v rámci hostování z Dukly. Trenér Svědík má k dispozici velice mladé mužstvo, kde se spoléhá zejména na Martina Frydrycha, Lukáše Droppu či Antonína Fantiše, které doplňují zkušení hráči jako Martin Lukeš či Davor Kukec. Největší hvězda ostravského mužstva, Václav Svěrkoš, ještě stále není fit po zranění.

"Pro nás je páteční utkání strašně důležité, na Spartě jsme prohráli, a ačkoli prohrát na Spartě není ostuda, mohli jsme tam jen získat, měly by naše povinné body ležet na domácím hřišti. V tomto zápase a pak i v dalších. Musíme k němu přistoupit zodpovědně, napravit si reputaci, získat tři body a s nimi zpět klid," uvedl trenér Kozel.

Věříme, že uvidíte dobrou fotbalovou podívanou a samozřejmě tříbodový zisk domácích. DUKLA DO TOHO!

Vstupenky na utkání si můžete zakoupit i online.

Poslední vzájemné utkání:
FC Baník Ostrava – FK Dukla Praha 2:2 (2:1)
Branky: 9. Vorel (vla.), 35. Fantiš  – 4. Ouedraogo, 49. Vrzal. Rozhodčí: Jílek – Nádvorník, Blažej. ŽK: Frydrych, Hable, Soukup (OVA) – Vrzal (DUK). Diváci: 6048.

FC Baník Ostrava: Bárta – Kaprálik, Frydrych, Vomáčka, Stožický – Kraut (76. Lukeš), Hable (70. Velner), Kukec, Fantiš – Staško (80. Soukup), Baroš.
FK Dukla Praha: Rada – Vorel, Romera, Vrzal, Štětina – Ouedraogo, Gedeon, Malý (81. Borek)  – Berger (90. + 1 Marek), Pospěch, Albiach Roger.

Poslední utkání soupeře:
FC Baník Ostrava – 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)
Branky: 37. Hnaníček  90. Kukec. Rozhodčí: M. Zelinka – O. Pelikán, P. Filípek. ŽK: 55. J. Baránek, 83. L. Droppa - 56. T. Cihlář, 61. V.Vašíček, 89. J. Hnaníček. Diváci: 5102

FC Baník Ostrava: Pavlenka – Sukup, Baránek, Frydrych, Zawada – Kraut (64. Kukec), Droppa, Hable (24. Foltýn), Engelmann, Fantiš – Rolinc (46.Lukeš).
1. SC Znojmo: Hrubý – Mudra, Hnaníček, Hudec, Cihlář – Crnkić (88.Tomeček), Lacko (69. Hrošovský), Nepožitek, Okleštěk, Helísek (90. Reljič) – Vašíček.