clanek-1
  • Články žáci

  • 21.10.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 19. - 20. října 2013

Tři vítězství, jedna remíza a jedna prohra, tak vypadal víkend pro týmy žáků FK Dukly. Ti starší hostili Kladno, patnáctka zvítězila 3:2, čtrnáctka remizovala 5:5. Rezerva prohrála s Aritmou 1:5. Mladší žáci naopak zajížděli do Varnsdorfu, kde sehrála utkání proti FAŠV. Třináctka zvítězila 24:5, dvanáctka 18:8.

FK Dukla Praha U15 - SK Kladno 3:2 (1:1)

Branky: Mentberger (Bažo), Dobiáš (Mentberger, Štědrý), Janko (Bažo).
Dukla: Šťovíček - Bažant, Kosík (9. Janko), Kubů, Šmalcl - Štědrý, Mentberger, Palivec (26. Dobiáš) - Hamborský, Kysela (66. Jíra), Bažo.

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Hosté měli lepší vstup do utkání, působili daleko sebevědomějším dojmem. Dobře kombinovali a byli jistí na míči. Náš výkon se postupně lepšil, ale dvakrát nás přibrzdilo zranění a následné střídání Kosiho a Dády. Toho Kladno dokázalo využít a zaslouženě se dostalo do vedení. Díky zlepšené hře a po několika slibných příležitostech jsme se dočkali vyrovnávací branky. Venca zatáhl míč po pravé straně, přihrál Vojtovi a ten ze 7 metrů zavěsil pod břevno.

Druhý poločas se hrálo nahoru dolů. Nepodařilo se nám z několika příležitostí jít do vedení a za to nás hosté potrestali brankou po "závaru" v našem vápně (2x jsme míč mohli odkopnout!) na 1:2. V nastaveném tempu se pokračovalo dále a naše další vypracované šance jsme již dokázali zužitkovat. Předtím se ještě vyznamenal Šťovajs, který hlavičku ze 3 metrů dokázal vytěsnit na roh. V dramatickém závěru jsme soupeře nepustili do vyložené šance!

Hrál se nadprůměrný žákovský fotbal a o to se velkou měrou zasloužili hráči Kladna!

FK Dukla Praha U14 - SK Kladno 5:5 (3:2)

Branky: 7. V. Tvrdík, 15. Š. Studnička, 64. M. Drozd, 69. F. Babka.
Dukla: J. Nosek, N. Jůza, (36. M. Pelc), T. Novák, J. Vácha, (45. J. Bohdan), D. Štěpánek, Š. Studnička, D. Švihálek, V. Tvrdík, (50. J. Švarc), K. Houha, M. Rattay (36. M. Drozd), F. Babka.

Trenér Petr Fišar řekl o utkání: "Po dvou předešlých utkáních, ve kterých jsme dvakrát remizovali 1:1 a střelili pouze 2 branky, záměr v tréninku směřoval především na klid a důraz v zakončení. To se Nám podařilo zúročit v tomto velmi pohledném a tepově náročném utkání s doposud prvním týmem z Kladna a vsítili jsme 5 branek. Utkání jistě nenechalo nikoho z přítomných chladným, jelikož bylo plné zvratů a kluci obou týmů předváděli parádní rychlé akce dotažené až do zakončení. Tým z Kladna ukázal svou sílu v dobrém bránění a přechodu do brejků, naši kluci se projevovali velkou "herností" a technikou v situacích 1:1. Závěrem poděkování všem na hřišti i mimo něj, protože i v tak vypjatém utkání, kluci zvládli hrát s úctou jeden ke druhému a ocenění fanoušků obou týmů ke klukům po utkání, byla oslava nejen sportovního setkání."

SK Aritma Praha - FK Dukla Praha C 5:1 (2:1)

FAŠV - FK Dukla Praha U13 5:24 (3:8)

Branky+asistence: Ludvíček 1+1, Podzimek 1+1, Dolák 1+0, Havlíček 2+1, Peake 1+2, Dostál 3+2, Novichikhin 0+1, Linhart 2+0, Matoušek 1+1, Holoubek 0+2, Kozel 3+2, Kočí 1+1, Mentberger 3+1, Žůrek 1+1, Janků 3+2, Jarovský 0+1, Čečetka 1+1.
Dukla: Basl, Šerák, Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Janda, Kočí, Dostál, Žůrek, Kozel, Čečetka, Dolák, Jarovský, Novichikhin, Havlíček, Janků, Linhart, Podzimek, Ludvíček.

FAŠV - FK Dukla Praha U12 8:18 (2:7)

Branky: Noll 3x, Šebrle 3x, Novotný J. 3x, Mlejnek 2x, Štefan, Peřina, Hypius, Kozojed, Pospíšil, Mejdr, Novotný A. Asistence: 2x Mlejnek, 2x Novotný J., 2x Noll, Kleček, Peřina, Neruda, Kozojed, Mejdr, Šebrle, Ježek.
Dukla I.: Bičiště – Houška, Brt – Novotný A., Šebrle, Ciolek, Ježek – Noll -- Mejdr, Šátek. II.: Kleček, Štefan, Novotný J. – Peřina, Mlejnek, Neruda, Hypius – Kozojed --Helgert, Pospíšil, Dufek.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Začátek utkání ve Cvikově byl z naší strany poměrně vlažný. Sice jsme měli hru pod kontrolou, bohužel v zakončení jsme několikrát propadli. Opět nám v některých situacích ve vápně soupeře chyběl klid, a k některým situacím jsme naopak přistoupili velice laxně. Výsledkem bylo (po přibližně 15 minutách a poměrně velkém množství šancí) jen několik tyčí a žádná vstřelená branka v síti soupeře na obou polovinách hřiště. Po obdržené brance jsme začali k těmto situacím přistupovat odpovědněji a nakonec jsme dokázali 7x skórovat na obou polovinách. Ve II. poločase jsme na jedné polovině zcela dominovali a předvedli hezké individuální i skupinové akce zakončené i hezkými brankami. Na druhé půlce jsme sice směrem dopředu předvedli svoji kvalitu, na druhou stranu obranná činnost některých hráčů je opakovaně na velice nízké úrovni. Vůbec nezachytáváme protiútoky soupeře a máme velké problémy fotbalově uhrát dlouhé míče soupeře. Pomoc středových hráčů obráncům při odražených míčích prakticky neexistuje a nečteme hru + nepředvídáme další krok (akci) soupeře. Celkově si obrannou činnost pár hráčů zaměnilo za procházku po Matějské pouti. Doufám, že si hráči z tohoto utkáni vezmou ponaučení a přidají na aktivitě ve zdokonalování se i v těchto činnostech."