clanek-1
  • Rozhovory

  • 25.04.2011

Marek Hanousek: Reprezentace je velkým oceněním

P R A H A - Jakmile se ozval v telefonu jeho hlas, bylo slyšet zklamání. Tento rozhovor vznikal jen několik hodin po prohraném zápase v Hlučíně. „Všichni jsme zklamaní, takový výsledek jsme nečekali, prohra nás mrzí,“ vyprávěl Marek Hanousek sklesle.

Čím si tu porážku vysvětluješ?
Nevím. Na Hlučín jsme se připravovali. Věděli jsme, že není tak špatný, jak se zdá při pohledu do tabulky. A proti nám to potvrdil. My jsme určitě nehráli tak, jak je v našich možnostech. Ani pořádnou šanci jsme si nevytvořili.

V minulém týdnu jsi byl nominován do reprezentační jedenadvacítky. Nepokazil ti ten zápas radost?
Pokazil. Za nominaci jsem samozřejmě hrozně moc rád, ale hraji za Duklu. Ta je nejdůležitější, osobní hlediska jdou stranou.

Kdy jsi se dozvěděl o nominaci? Kdo ti o ní řekl?
V úterý mi to řekl pan Suchopárek, který je v reprezentaci asistentem. Ve středu pak dorazila pozvánka.

Jak reagovali spoluhráči?
Všechny to překvapilo, nejen mě. Gratulovali mi. V nominaci jsou navíc jako náhradníci Honza Pázler a Tomáš Pospíšil. Pro nás všechny to bylo velké ocenění.

Máte vůbec na reprezentaci položku v klubové kase?
Zatím ještě ne, ale Radič (Filip Rada, pozn.), který dělá pokladníka, říkal, že ji bude muset doplnit. Takže ta nominace něco stát bude.

V reprezentaci nejsi poprvé. Už máš za sebou nějaké zkušenosti, že? A co bylo vlastně úkolem srazu, jehož vrcholem byl středeční zápas se Slovenskem ?
(pozn.: utkání skončilo 2:2, Marek Hanousek odehrál první poločas)
Mám dva nebo tři starty v reprezentaci do 19 let, ale není to nic extra. Na důležité zápasy jsem se nedostal. Teď se jedná o zkoušku před dalším reprezentačním cyklem, který začne po mistrovství Evropy jedenadvacítek. Tehdy se začne tvořit nový tým.

Ukázalo se opět, že tvá cesta je správná? Že se přestup ze Slavie do Dukly vyplatil?
Když se podíváme na nominaci, tak určitě. Je tam jeden hráč ze Slavie a tři z Dukly. Kdybych zůstal ve Slavii, tak nevím, jestli bych se do reprezentace dostal. Navíc hrajeme o postup, v Dukle jsem spokojený a přestupu nelituji. Naopak!

Myslíš, že by ses jednou mohl dostat také do seniorské reprezentace?
To si netroufám tvrdit. Je to jen můj sen.