clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.04.2011

Naplní Dukla proti Hlučínu dvougólovou normu?

P R A H A - Poslední tým vs. první. Takový souboj nabídne 23. kolo druhé ligy, ve kterém se Dukla představí v neděli na hřišti Hlučína.

Slezané jsou v tabulce poslední, během dvaadvaceti zápasů posbírali jedenáct bodů. Stejný počet jich ztrácí na patnácté Kladno. Na jaře si zatím Hlučín připsal jednu výhru (nad Varnsdorfem), jednu remízu (se Znojmem) a pět porážek.

Naposledy zelenožlutý celek prohrál v Sokolově 2:4. Po 21 minutách přitom vedli hosté 2:0, Baník otočil zápas až ve druhém poločase. „O přestávce jsme si řekli, že musíme přečkat úvodní tlak, to se nám bohužel nepodařilo. Domácím narostla křídla a výsledek otočili. Abych pravdu řekl, ještě do teď jsem to nerozdýchal,“ přiznal hlučínský kouč Jiří Bartl.

„Hlučín je herní, nehraje špatně, ale doplácí na svou nezkušenost,“ řekl Jiří Neček, asistent sokolovského trenéra. Jeho slova potvrzuje pohled na soupisku. V týmu jsou jen tři hráči narození před rokem 1985. Mezi nimi je také pětatřicetiletý brankář Michal Václavík, kterého si mohou fanoušci pamatovat ze Slavie. Dál už je ale v sestavě řada mladíků narozených v letech 1987 až 1994.

Kádr také hodně proměnila ukončená spolupráce s pražskou Slavií, která posílala do druholigového celku některé své talentované fotbalisty. Začátkem roku se tak stalo, že trenér Bartl měl na tréninku jen sedm hráčů. Přesto se nevzdal naděje na záchranu ve druhé nejvyšší soutěži: „Kdyby tady neexistovala víra v záchranu, tak tady nejsem,“ prohlásil bývalý ligový hráč.

V posledních třech vzájemných zápasech Dukla ani jednou neprohrála a vždy vstřelila dvě branky: 2:1, 2:2 a naposledy 2:0. Jak si povedou svěřenci trenéra Luboše Kozla tentokrát?

Utkání začíná v neděli v 10.15 hodin. Online přenos můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře

FK Baník Sokolov – FC Hlučín 4:2 (0:2)
Branky:
50. a 56. Darida, 75. Mlika, 90. Šmerda – 2. Cverna, 21. Žondra. Rozhodčí: Lerch – Moláček, Šecová. ŽK: Darida, Čada – Žondra, Štefak, Bogdaň. Počet diváků: 1054

Hlučín: Hampel – Štefek (89. Coufal), Pavlík, Hrtánek, Cverna – Bartl, Bogdaň, Motal (60. Mozol), Bartošák - Hanus (72. Koubek), Žondra.

Poslední vzájemné střetnutí


FK Dukla Praha – FC Hlučín 2:0 (0:0)

Branky: 75. Chigou, 88. Sklenář. ŽK: Ulma (Hlučín). Rozhodčí: Hrubeš – Tacina, Szarowski. Počet diváků: 493.

FK Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil – Laczkovich (65. Přeučil), Šiml, Hanousek – Svatonský (86. Sklenář), Vrána (55. Chigou), Berger.
FC Hlučín: Václavík – Nuc, Hrtánek, Ulma, Coufal (83. Hošek) - Zahálka, Milutinovič (75. Vaněk), Mozol (87. Andrýsek), Ondrušík - V. Schulmeister, Gulajev.