clanek-1
  • Články mládež

  • 14.10.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 12. - 13. října 2013

O tomto víkendu nejeli starší žáci na daleko. Oba týmy se utkali s Motorletem a zaznamenali remízový stav. U15 4:4 a U14 1:1. Źákovská rezerva narazila na Hostivař, s kterým si hravě poradila a porazila ho poměrem 10:1. Mladší žáci zas hostili týmy Tempa, U13 zvítězila 12:5, U12 prohrála o fous 7:8.

FK Motorlet Praha - FK Dukla Praha U15 4:4 (2:3)

Branky: Palivec (Janko), Janko (Bažo), Mentberger (Palivec), Bažo.
Dukla: Pakeš - Bažant, Kysela (31. Kubů), Minařík (56. Mareš), Šmalcl - Štědrý, Palivec, Mentberger - Bažo, Hamborský (56. Jíra), Janko.

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Od první minuty se nám dařila kombinace a také jsme byli dostatečně agresivní po ztrátě míče. Tím jsme si vypracovali několik velmi dobrých příležitostí a dvě z nich dokázali využít, ale z rychlého brejku domácí snížili. Dokázali jsme okamžitě odpovědět další brankou, bohužel Motorlet v závěru poločasu opět snížil na rozdíl jedné branky. Druhý poločas nepřinesl tolik fotbalovosti jako první a i hra byla vyrovnanější. Přesto jsme zvýšili náskok z prvního poločasu, kdy Venca několikrát zasekl míč obránci a střelou levou nohou nedal brankáři šanci. Domácí naši bránu ohrožovali hlavně dlouhými nákopy nebo individuálními průniky. Naše váhavost, nerozhodnost a malý důraz v klíčových situacích umožnila Motorletu nakonec vyrovnání. Utkání se hrálo ve velkém tempu a kluci moc toužili po vítězství. Nepodařený závěr přináší celému týmu cenné zkušenosti, které můžou být rozhodující v dalších těžkých utkáních. Nepříjemnou kulisou férově vedenému utkání bylo pár "fanoušků", kteří slovně komentovali dění na hřišti. Trenér domácích Jarda Machač z toho byl podobně znechucen a bude se snažit apelovat na to, aby se taková "podpora" už neopakovala. Velký dík patří rodičům Dukly, kteří sportovně povzbuzovali své kluky až do samotného konce. Děkujeme!!!"

FK Motorlet Praha - FK Dukla Praha U14 1:1 (0:0)

Branky: 52. Babka.
Dukla: Alan Záhora - Nicholas Jůza ( 35´ David Hamborský), Tomáš Novák, Jakub Vácha, Marek Pelc ( 35´Jiří Švarc) - Štěpán Studnička, David Švihálek, František Babka - Vít Tvrdík ( 50´ Karel Houha), Martin Rattay, Victor Ferreira (35´ Adam Kalabis)

Trenér Petr Fišar řekl o utkání: "Utkání s dobře organizovaným týmem s Motorletu Praha nám ukázalo, že je důležité přidat na rychlejším a přesnějším provedení individuálních činností, a tím dohrát dobře rozehrané akce až do finálního zakončení. Naši kluci svojí aktivitou hrát, získávali hodně míčů na polovině soupeře, ale již zmíněnou dobrou hru kompaktně bránícího Motorletu se nám podařilo překonat pouze jedenkrát krásnou individuální akcí Františka Babky, který prošel přes tři hráče a dokázal své sólo chytře zakončit. V poslední minutě utkání, kdy jsme neuhráli situaci dvacet metrů od naší brány čistě, se kopal přímý kop, z kterého tým Motorletu vyrovnal na konečných 1:1. Utkání mělo po celou dobu oboustranné tempo a atmosféra, kterou vytvořili rodiče obou týmu byla příjemná a kluci se mohli skutečně soustředit na své sportovní umění."

FK Dukla Praha "C" - SK Hostivař 10:1 (5:1)


FK Dukla Praha U13 - FK Tempo Praha 12:5

Branky+asistence: Ludvíček 3+0, Janků 3+0, Peake 2+1, Mentberger 1+2, Dostál 1+1,Podzimek 1+0, Čečetka 1+0, Dolák 0+1, Havlíček 0+1, Kozel 0+1, Linhart 0+1, Žůrek 0+1.

Trenér Tomáš Konder řekl o utkání: "Proti kvalitnímu soupeři jsme začali aktivně a začátek zápasu na obou hřištích patřil jednoznačně našim klukům. Na mokrém terénu jsme hráli svoji kombinační hru a soupeři, až na pár "brejkových" situací, nic nedovolili. Postupem času se hra začala vyrovnávat a kluci z Tempa hrozili z rychlých protiútoků, ze kterých se jim podařilo vstřelit branky. Soupeř se i za nepříznivého stavu snažil hrát a na konci prvního poločasu nás na jedné polovině dokonce přehrával. V útočné fázi jsme byli efektivnější a i konečný brankový rozdíl je zasloužený. Klukům patří pochvala za přístup a nasazení."

FK Dukla Praha U12 - FK Tempo Praha 7:8 (2:4)

Branky: 2x Novotný J., Kočí, Šebrle, Kleček, Neruda, Helgert. Asistence: Novotný J., Neruda, Peřina.
Dukla I.: Bičiště – Kleček, Brt – Novotný A., Novotný J., Šebrle, Hypius – Kočí -- Kozojed, Pospíšil. II: Štefan – Neruda, Novák – Ježek, Ciolek, Mlejnek, Šátek – Noll -- Dufek, Peřina, Helgert.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Utkání s Tempem mělo svůj náboj i velmi slušnou úroveň, kde oba týmy předvedli hezké fotbalové akce. Kluci z Tempa příkladně bojovali, poctivě se vraceli se všemi hráči a vyráželi do kvalitních a nebezpečných protiútoků. My jsme se snažili hrát svoji aktivní a útočnou hru, při které jsme ale naráželi na zformovaný obranný blok soupeře. Když už se nám podařilo tento blok narušit a dostali jsme se na polovině soupeře do přečíslení, tak naše před-finální fáze byla moc zdlouhavá a příprava míče k zakončení nekvalitní. Také jsme se málo pokoušeli o střelbu ze středních vzdáleností (především I. poločas) a když už jsme se k zakončení odhodlali, tak při odražených míčích jsme byli vždy pomalejší než soupeř. Toto utkání bylo pro nás určitě velice poučné a soupeři gratuluji k vítězství."