clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.10.2013

Ve čtvrtém kole PČP nás čeká Příbram

1. FK Příbram, tak zní jméno našeho dalšího soupeře ve 4.kole Poháru České pošty. První utkání odehrajeme v sobotu od 16 hod na domácím stadionu. Vstupné bude pouhých 50 Kč! Držitelé permanentek mají vstup zdarma.

Svěřenci trenéra Františka Straky nastoupili ke třetímu kolu Poháru České pošty teprve včera. Na půdě Českých Budějovic příbramští remizovali 0:0 a tak, jako při našem postupu přes Třinec, rozhodovaly pokutové kopy, na které náš sobotní soupeř zvítězil 4:2. Penalty proměnili Danoski, Pilík, Řezníček a Zápotočný, navíc brankář Hruška chytil dva pokusy českobudějovických. 


S Příbramí jsme se v rámci Gambrinus ligy utkali nedávno, poslední srpnový den byla Dukla u Litavky lepším mužstvem a po dvou brankách Kaloudy jsme se radovali z vítězství 2:0. Ještě připomeňme, že příbramský tým je v Gambrinus lize po deseti odehraných kolech na 12. místě s osmi body a bilancí dvou výher, dvou remíz a šesti proher. V další české soutěži, Poháru České pošty, vedla cesta do 4. kola přes Táborsko (2.kolo, výhra 1:0) a zmiňované České Budějovice. 

Nejčerstvější posilou týmu z Příbrami je Tomáš Zápotočný, který přišel z pražské Sparty. Dalšími posilami jsou pětadvacetiletý odchovanec Jakub Řezníček, který se vrátil z hostování z Českých Budějovic. Dále zkušený hráč Petr Švancara z Brna, navrátilec a příbramský odchovanec Pavel Pilík či jednadvacetiletý Joel Kaymba Ngandu z Konga. Z Příbrami během léta odešli Tomáš Vágner (návrat z hostování v Plzni),  Petr Trapp, který letní přípravu strávil z části s naším týmem a nakonec odešel do řecké Vérie či Zdeněk Koukal s Radkem Dejmkem.

Neváhejte a přijďte v sobotu v 16 hod na Julisku! Vstup na utkání je pouhých 50 Kč!

Poslední vzájemné utkání:
1. FK Příbram - FK Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 14. a 69. Kalouda, Rozhodčí: Franěk - Mencl, Ratajová, ŽK: Tarzcal, Aziz - Vrzal, Malý, Diváci: 2152
1. FK Příbram: Hruška (C) - Jugas, Hájovský, Mišůn, Divíšek - Mareš, Tarczal, Aziz, Abraham (73. Pilík), Danoski (57. Stratil) - Řezníček (55. Švancara).
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štětina, Božič, Vrzal – Kalouda, Gedeon (C), Hlinka – Mareš (67. Malý), Albiach Roger (87. Hašek), Pospěch (74. J. Marek)

Poslední utkání soupeře:
SK Dynamo České Budějovice – 1.FK Příbram 0:0 (2:4 na penalty)
Rozhodčí: Benedikt – Němec, Janíček, ŽK: Hašek, Jarolím, Deli - Divíšek, Tarczal, Diváci: 517
SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Hašek, Lengyel (K), Deli, Hanzlík – L. Jarolím, Benát (87. Chmelo), Poliaček, Vyskočil, Klesa (60. Wermke) – Kalod (46. Linhart)
1. FK Příbram: Hruška - Jugas, Zápotočný, Divíšek, Mišůn - Stratil (80. Pilík), Tarczal, Abraham (90. Aziz), Danoski - Švancara (70. Mareš), Řezníček