clanek-1
  • Články mládež

  • 01.10.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 28. - 29. září 2013

Tři týmy ligových žáků sehrály utkání proti Teplicím. Nejstarší patnáctka zvítězila 2:1, po ní čtrnáctka taktéž slavila vítězství za výsledek 5:0. Naopak mladší třináctka prohrála 4:6 a nejmladší dvanáctka 7:9.

FK Teplice - FK Dukla Praha U15 1:2 (0:2)

Branky: Praus (Kubů), Bažo (Praus).
Dukla: Roub - Kubů, Kosík, Kysela, Šmalcl - Štědrý, Mentberger (36. Janko), Palivec (42. Dobiáš) - Bažo, Praus (53. Šolaja), Hamborský.

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Podařil se nám sehrát fantastický první poločas proti velmi silnému soupeři. Velmi dobře jsme kombinovali a odebírali míče. Vypracovali jsme si několik velmi dobrých příležitostí a naopak předvedli organizovanou defenzívu. Pomohla nám i branka Prausíňa, který postupující sám na brankáře, nedal brankáři šanci umístěnou placírkou.

Na druhou stranu se nám v druhém poločase nepodařilo udržet tempo a kvalita hry z první půle. Soupeř nás přehrával, ale my jsem hráli odhodlaně a týmově. Měli jsme několik velmi dobrých náznaků na brejk, bohužel jen jeden jsme dohráli do 100% šance, ale Kristián trefil jen nohu domácího brankáře. Teplice z velkého tlaku snížili 3 minuty před koncem.

Domácí si zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Jejich touha a vůle otočit utkání byla příkladná.

Zvláštní poděkování patří Dianě, která oba týmy - U15 a U14 - perfektně připravila hráče na utkání jógou. Hlavně úroveň kvality hry a koncentrace hráčů byla nadprůměrná."

FK Teplice - FK Dukla Praha 0:5 (0:3)

Branky: 5. D. Hamborský, 19. F. Babka, 22. V. Ferreira, 38. K. Houha, 58. J. Švarc.
Dukla: J. Nosek, N. Jůza (45. M. Drozd), T. Novák, J. Vácha, D. Štěpánek (36. J. Bohdan), Š. Studnička, D. Švihálek (36. M. Pelc), F. Babka (36. J. Švarc), D. Hamborský (36. K. Houha), M. Rattay, V. Ferreira.

Trenér Petr Fišar řekl o utkání: "Na utkání s velmi dobrým technickým týmem z Teplic jež ještě neprohrál, se kluci moc těšili a po úterním přípravném utkání se Slavií Praha, kdy se nám dařila hra i zakončení a vyhráli jsme 6-4(4-1), jsme navázali v podobném duchu i v tomto z obou stran pohledném a otevřeném utkání, kdy kluci předváděli své fotbalové umění. Šance se vytvářeli před oběma brankami, naši kluci však zvládli klidněji akce zakončit v pěkné góly a postupně získávali kontrolu na míči. Poděkování klukům z Teplic za hezké utkání plné vším, co má žákovský fotbal nabídnout všem zúčastněným od hráčů samotných až po vzácné fanoušky především z řad rodičů a blízkých příbuzných."

FK Dukla Praha U13 - FK Teplice 4:6 (1:1)

Branky+asistence: Linhart 1+1, Mentberger 1+0, Jarovský 1+0, Kočí 1+0, Kozel 0+1.

Trenér Lukáš Lovás řekl o utkání: "Sobotňajší zápas sme zohrali zo súperom, ktorý ešte v tejto sezóne nikomu nepodľahol. Ale aj napriek tomu sme do tohto zápasu išli so zdravým sebavedomím, no samozrejme aj s rešpektom. Úvod do zápasu sme bohužiaľ nezachytili a mužstvo z Teplíc nás prehrávalo. Chlapci sa snažili a bojovali, no mali problém s prechodom do útoku, ale aj napriek tomu sme si vytvorili pár pekných šancí, či už z výborných kombinácií alebo z individuálnych prienikov. Len škoda, že to neskončilo vždy gólom, ale tomuto problému sa aktívne venujeme už dlhšie v tréningovom procese. Celkovo v prvom polčase padalo málo gólov, k čomu vďačíme aj naším skvelým brankárom a po výmene strán bol celkový stav nerozhodný 1:1. Prvú polovicu druhého polčasu mali znova prevahu hostia, ktorý toho aj využili a strelili nám góly. Postupom času sa hra vyrovnávala a dostávali sme sa aj my do viacerých šancí a strelili sme pekné góly. No dokonca ani Jarovského šibenica na konci zápas nám nepomohla a súper nás nakoniec celkovo zdolal 4:6.

FK Dukla Praha U12 - FK Teplice 7:9 (4:6)

Branky: Novák, Mlejnek, Noll, Novotný J. 2x, Šebrle 2x. Asistence: Hypius, Novák 2x, Mejdr 2x, Novotný A.
Dukla I.: Bičiště – Kleček, Novák – Hypius, Mlejnek, Novotný J., Šátek – Kozojed -- Ježek, Helgert. II.: Štefan, Brt, Mejdr – Novotný A., Ciolek, Šebrle, Pospíšil – Noll -- Dufek.

Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Na Ruzyňské trávě jsme měli možnost vidět utkání dvou týmů, které se snaží prezentovat rychlou celoplošní kombinační hrou. Utkání v prospěch kluků z Teplic rozhodla jedna jejich "sedmička", které jsme za celý zápas nebyli schopni dát branku a naopak 8 branek od ní inkasovali. Výsledkem množství šancí a nadějných přečíslení na tomto hřišti (především ve II. poločase) byla jen zbrklá střelba a několik "závarů" před brankou soupeře, které jsme ale nedotáhli v kvalitě ke zdárnému konci. Jinak ale musím většinu kluků pochválit za neustálou aktivní útočnou hru a chuť tento zápas vyhrát i za cenu rizika otevření prostorů v naší obraně. Je velice důležité, že se do šancí umíme individuálně nebo kombinací dostat a dál budeme pracovat na jejich proměňování (příprava míče do zakončení, klid v zakončení, technická kvalita zakončení, ale i agresivita ve vápně soupeře a dohrávání akcí dokonce). Klukům z Teplic gratuluji k vítězství a předvedené hře."