clanek-1
  • Rozhovory

  • 12.04.2011

Michal Šmíd: Se Spartou B potřebujeme vyhrát

P R A H A - Ačkoliv Michal Šmíd patří k odchovancům Slavie, zápasy se Spartou B už pro něho nejsou nijak zvlášť prestižní. „Páteční utkání pro mě bude zvláštní spíš tím, že ho potřebujeme vyhrát,“ říká čtyřiadvacetiletý stoper Dukly, který během této sezony chyběl pouze v jediném utkání. V Třinci nehrál, protože měl zraněný kotník.

Jak hodnotíš utkání v Mostu? Jsi spokojen s remízou 1:1?
Určitě nejsem spokojen. Naše hra nebyla dobrá, ale přesto jsme se dostali do vedení. Pak jsme si vypracovali nějaké protiútoky a šance, ze kterých bychom měli dávat góly. Místo toho se soupeři podařilo vyrovnat. Inkasovaný gól byl podle mě hloupý, ale bohužel už se nám nepodařilo něco s tím udělat.

Pro Duklu to byla třetí remíza v řadě.
Je to také trošku náhoda, protože jsme odehráli těžké zápasy. V Třinci, pak doma se Žižkovem a teď v Mostu. Nic lehkého to nebylo, nicméně jsme určitě chtěli udělat víc bodů. Ale nedá se nic dělat, teď musíme doma porazit Spartu!

Stal ses nedílnou součásti sestavy. Během sezony jsi na hřišti téměř nechyběl. Podobně to mají i Jan Vorel a brankář Filip Rada. Už musíte být hodně sehraní?
Určitě mě těší, že dostávám tolik prostoru. Sehraní už celkem jsme, ale bohužel se nám teď pár zápasů nepodařilo nulu udržet. Kdyby se nám to v Mostu povedlo, tak jsme vyhráli (zklamaně).

Jak si s Janem Vorlem na hřišti rozumíte? Máte nějak rozdělené role?
Kondy je starší než já, mám k němu respekt. Ale na hřišti to nijak rozdělené nemáme. Když vystoupí on, já ho zajistím. A obráceně.

Honza Vorel patří ke zkušeným obráncům. Bereš si od něj nějaké rady?
Samozřejmě si od něj nechám poradit, protože už si něčím prošel, zkušeností má hodně a každá rada od něj je dobrá.

Teď vás čeká Sparta B. Je pro tebe tenhle zápas, když jsi odchovanec Slavie, nějak zvláštní?
Je tady víc kluků, kteří prošli Slavií. Někteří hráli také ve Spartě. Ale neřekl bych, že to je pro mě nějak zvláštní, protože ze Slavie jsem pryč už dlouho. Zvláštní je to spíš proto, že potřebujeme vyhrát.