clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.09.2013

Na Julisku zavítá Jablonec!

V Gambrinus lize odcházeli hráči Dukly se sklopenou hlavou naposledy 9. srpna 2013 po derby se Slavií. Od té doby jsme nepoznali hořkost porážky a sérii budeme chtít potvrdit i proti Jablonci, čtvrtému týmu loňské sezony a účastníkovi předkol Evropské ligy.

Právě pondělní dohrávku desátého kola Gambrinus ligy obstarají sousedé v tabulce. Duklu Praha a Baumit Jablonec totiž dělí pouhý jeden bod a tak vzájemné utkání bude velice důležité pro obě mužstva. 

Jablonec je po devíti odehraných kolech Gambrinus ligy na šestém místě se čtrnácti body. Bilance Severočechů jsou čtyři výhry, dvě remízy a tři prohry a to vše se skóre 16:14. V posledním kole porazil Jablonec pražskou Slavii 2:1. Vítěznou branku vstřelil obránce Vít Beneš až v 94. minutě utkání! „Změna trenéra, nečitelnost soupeře, abnormální nasazení Slavie a jaké bude rozestavení, to všechno byly otazníky před utkáním. Od 25. minuty nám to jakoby svazovalo nohy, místo toho, aby nás vedoucí gól uklidnil. Chtěl bych mé hráče ale pochválit za to, jak závěr odpracovali a jakým způsobem šli za výhrou,“ uvedl pro jablonecký web trenér Roman Skuhravý.

A jaký kádr má jablonecký trenér Skuhravý k dispozici? Branku hájí zkušený Michal Špit, kterému chybí jedno čisté konto, aby vstoupil do Klubu ligových brankářů. Obranu řídí Vít Beneš, o jehož služby se v létě ucházela i pražská Sparta. Severočeši mají také velice silnou záložní řadu, kde hraje Karel Piták, Luboš Loučka nebo Ondřej Vaněk. V útoku se Jablonec spoléhá na střelce Lukáše Třešňáka a Michala Hubníka. V létě byl pohyb v jabloneckém kádru minimální. Z hostování ve Slavii a pražské Dukle se vrátili Jan Vošahlík a brankář Jan Šebek. Ze Slovácka přišel Marian Kovář. Z klubu naopak odešli Jan Pázler, který hostuje zde na Julisce, Jakub Štochl, který hostuje v Bohemians Praha 1905 a Nermin Crnkič na hostování do Znojma.

Luboš Kozel před pondělním utkáním: "Jablonec hraje vždy v popředí tabulky. Mužstvo mají laděné podobně jako Plzeň, hodně rychlostních hráčů a snahou se prezentovat ofenzivním pojetím hry. V utkáních, které s nimi hrajeme, padá dost gólů. Já bych si přál, aby se nám povedl takový výkon, jako na jaře, i když to nebude lehké"

Ještě připomeňme poslední vzájemné utkání s Jabloncem. Ve 23. kole loňské sezony Gambrinus ligy jsme zde na Julisce rozdrtili severočeský tým 5:1, kdy se dvakrát prosadili Néstor Albiach a Zbyněk Pospěch, které jednou brankou doplnil Petr Malý. Bude se vysoké vítězství opakovat?

Utkání je na programu v pondělí od 18 hod. na stadionu Juliska. Zápas živě přenáší ČT Sport

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec 5:1 (1:1)
Branky: 36. Néstor Albiach, 53. Petr Malý, 79. Néstor Albiach, 85. Vít Beneš (vlastní), 86. Zbyněk Pospěch - 24. Luboš Loučka. ŽK: 78. Miroslav Podrazký - 58. Karel Piták. ČK: 52. Daniel Silva Rossi. Rozhodčí: M. Nenadál - I. Nádvorník, J. Hrabovský. Diváci: 2193

Dukla: Rada – Romera, Vorel, Božič, Vrzal – Malý (68. Podrazký), Gedeon, Borek – Hašek (75. Přeučil), Pospěch, Néstor Albiach (87. Engelmann)
Jablonec: Špit – Kysela, Beneš, Rossi, Novák – Kopic, Vaněk, Loučka, Piták (84. Hubník), Zoubele (65. Eliáš) – Třešňák (68. Pázler)

Poslední utkání soupeře:
FK Baumit Jablonec - SK Slavia Praha 2:1 (1:0)
Branky: 15. Kopic, 90+4. Beneš - 64. Škutka. ŽK: Beneš - Petrák, Mičola, Dobrotka, Fenin. Rozhodčí: Příhoda – Mencl, Hrabovský. Diváci: 2 800.

Jablonec: Špit – Zoubele, Kysela, Beneš, Novák – Vaněk (84. Piták), Loučka, Kopic, Třešňák, Vošahlík (65. Kubista) – Hubník (77. Vukadinovič).
Slavia: Rakovan – Dostál, Dobrotka, Petrák, Čonka – Gecov, Zmrhal, Mičola (70. Štěpán), Kisel, Juhar – Škutka (77. Fenin).