clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.04.2011

Překoná Dukla v Mostu cizineckou legii?

P R A H A - Už jen deset kroků dělí druholigové fotbalisty od konce sezony. Dukla vstoupí do závěrečné třetiny soutěže v sobotu na hřišti jedenáctého Mostu. Co ji na stadionu Josefa Masopusta čeká?

Baníku se na domácím hřišti zatím příliš nedaří. V prvním jarním kole tu sice porazil Karvinou, pak ale prohrál s Vlašimí i Znojmem. Co ztrácí svěřenci trenéra Aňona doma, to získávají venku – vyhráli v Hlučíně a v minulém kole ve Varnsdorfu. Na hřištích soupeřů tak posbírali více bodů než doma. Celkově má Most na kontě šestadvacet bodů a v tabulce mu patří jedenáctá příčka. Od sestupového pásma jej dělí sedm bodů.

„Venku hrajeme uvolněněji, vycházíme z defenzívy a chodíme do brejků. Doma musíme tvořit hru a soupeři nás pak trestají za otevřenou obranu,“ řekl Stanislav Hofman, asistent kouče, pro klubový web. „Proto se musíme i doma soustředit na defenzívu, to je předpoklad úspěchu. Je potřeba hrát tak, jako jsme předvedli ve Varnsdorfu.“

I proto v Mostě věří, že by jim styl Dukly, která se ani venku nebojí tvořit, měl vyhovovat. Nebudou se totiž muset prodírat skrz přehuštěnou defenzivu. „Očekávám, že Dukla nezaleze před vlastní vápno, ale bude chtít hrát aktivně. Pro diváka by to měl být pěkný otevřený fotbal,“ láká fanoušky do ochozů Hofmann.

Most je znám svou cizineckou legií. V sestavě najdete Argentice, Francouze, Bělorusa či Arména. Nejlepším střelcem klubu je pětigólový Makedonec Zoran Danoski. Tým vede uruguayský trenér Jorge Aňon. V zimě navíc odešel Keňan Patrick Oboya. To byla jediná výrazná změna v kádru. „Samozřejmě jako každý trenér bych si přál kádr posílit, ale hlavní je, že jsme zůstali pohromadě. V zimě jsme nemuseli řešit žádné začleňování nováčků do týmu. Vlastně jsme jen navázali na práci, kterou jsme dělali na podzim. Myslím, že hlavně v ofenzivní činnosti jsme udělali přes zimu velký pokrok,“ řekl trenér Hofmann.

A co soudí o Baníku trenér Luboš Kozel? „Most je fotbalový soupeř, o čemž svědčí už skladba mužstva, v níž je hodně zahraničních hráčů a uruguayský trenér Aňon. Sice nevím, jak bude vypadat terén, ale myslím, že to může být v sobotu otevřený fotbal. Most jsme viděli dvakrát nebo třikrát a můžu říct, že má větší kvalitu v ofenzivní fázi. Ve Varnsdorfu dal dva góly Gevorg Badalyanye, takže bude asi také oplývat sebevědomím. Očekávám otevřenější, útočnější fotbal, než jaký mohli diváci vidět v zápase s Viktorkou.“

Zápas začíná v 16 hodin. Online přenos můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře

SK Slovan Varnsdorf – FK Baník Most 1:2 (0:1)
Branky: 86. Kotiš – 42. a 55. Badalyan. Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Šecová. ŽK: Ježdík – Knakal. Počet diváků: 1150.

Most: Pokorný – Rosendo, Knakal, Bohata, Jendruščák – Rusetski (89. Černý), Christof, Schut, Bednář, Danoski (71. Frnoch) – Badalyan (79. Franěk). Trenér: Aňon.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha - FK Baník Most 2:0 (0:0)
Branky:
56. Malý, 59. Chigou. Rozhodčí: P. Franěk - Jiřík, Pilný. ŽK: Pospíšil - Hofmann, Jedinák.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Laczkovich (89. Kučera), Šiml, Malý - Svatonský (87. Přeučil), Chigou (69. Vrána), Berger. Trenér: Kozel.
Most: Paleček - Jedinák (63. Onyango), Knakal, Lafrance, Hofmann - Rosendo, Danoski (63. Schut), Červenka, Jendruščák - K. Franěk, Bohata. Trenér: Aňon.