clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.04.2011

Na Julisku přijíždí ambiciózní Žižkov. „Musíme vyhrát,“ říkají jeho hráči

P R A H A - Jeden z největších šlágrů druholigového jara se blíží. Fotbalisté Dukly přivítají ve 20. kole Viktorii Žižkov. Který z týmů se přiblíží k postupu do nejvyšší soutěže? Pražské derby začíná v pátek v 18 hodin.

Před začátkem sezony neměli zástupci Viktorie tak vysoké ambice jako nyní, hovořili maximálně o horní polovině tabulky. Po vydařeném podzimu se ale jejich cíle razantně proměnili. „Cílem je postup!“ řekl Luděk Vinš, prezident klubu.

Hráči vzali jeho slova vážně a od začátku jara šli za svým cílem velmi suverénně. Nejprve vyhráli ve Vlašimi, pak doma zdolali Znojmo a remizovali ve Varnsdorfu. První zaváhání přišlo až v minulém kole, kdy na svém hřišti prohráli s Kladnem 0:2. Pražané museli po prohře opustit druhou postupovou příčku, na níž se dostala Jihlava.

„Jak řekl trenér, musíme teď vyhrát na Dukle, pokud chceme ještě bojovat o postup,“ uvedl pro klubový web záložník Jan Novotný. „Dukla je výzvou pro nás pro všechny. Jde o lídra druhé ligy, kandidáta na postup. Myslím si, že šanci máme a musíme uhrát co nejlepší výsledek,“ dodal.

Trenér Martin Pulpit má na Žižkově k dispozici kvalitní kádr. Stačí se podívat na osu mužstva, která začíná u brankáře Tomáše Vaclíka, jenž v minulých dnech nakoukl do seniorské reprezentace a je oporou národního týmu do 21 let, a končí u útočníka Miroslava Markoviče. Srbský kanonýr dal v této sezoně už čtrnáct gólů a vede pořadí druholigových střelců.

Dvě trefy si připsal i na podzim proti Dukle, kterou pomohl porazit 2:1. „Na Viktorce jsme prohráli gólem v 89. minutě z penalty. Mužstvo o tom zápase dobře ví, dlouho nás prohra mrzela. Věřím, že půjdeme na hřiště s velkou motivací, abychom porážku napravili,“ řekl Luboš Kozel, trenér Dukly.

Utkání začíná v 18 hodin.
Přímý přenos utkání můžete sledovat zde.

Poslední utkání našeho soupeře

FK Viktoria Žižkov – SK Kladno 0:2 (0:0)
Branky:
50. Procházka, 74. Sklenář. Rozhodčí: Bílek - Filipek, Pospíšil. ŽK: Kolář, Brabec, Šťastný - Puchmertl, Procházka. Počet diváků: 1340.

Žižkov: Kolář - Šťastný, Brabec, Kropík, Čermák - Slodowy (71. Súkeník), Novotný, Houžvička (76. Procházka), Zapalač (81. Bodeček) - Bořil, Mašek. Trenér: Pulpit.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Viktoria Žižkov – FK Dukla Praha 2:1 (0:1)
Branky:
79. a 89. z pen. Markovič - 15. Chigou. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Moláček. ŽK: Kropík, Klimpl, Laušman - Svatonský, Mičic. ČK: 88. Hanousek (Dukla). Počet diváků: 2235.

Žižkov: Vaclík - Šťastný (61. Zawada), Klimpl, Kropík, Mójta - Bořil (75. Súkenník), ovotný (64. Laušman), Procházka, Folprecht, Čermák - Markovič. Trenér: Pulpit.

Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Mičic – Hanousek, Šiml, Malý - Berger (46. Přeučil), Chigou (77. Vrána), Svatonský. Trenér: Kozel.