clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 25.03.2011

Třinec neztratil na jaře ani bod. Jak si na jeho hřišti povede Dukla?

P R A H A - Mluví se o Jihlavě, Žižkovu nebo Zlínu. Mezi druholigové favority se však nenápadně vklínil další celek – Třinec. Ten je po 18. kole na třetí příčce. V sobotu se na jeho hřišti představí Dukla.

Slezané zatím posbírali 32 bodů, přičemž prohráli jen čtyři zápasy. Na jaře ještě neztratili ani bod. A co je ještě zajímavější: neprohráli osmkrát v řadě, tedy od 2. října. Je tu ještě jedna statistika, která ukazuje, jak těžký zápas Duklu čeká. Svěřenci trenéra Lubomíra Luhového zatím inkasovali na domácím hřišti pouhé čtyři branky.

Po povedeném podzimu nebylo příliš nutné zasahovat do skladby mužstva, proto přišli do třinecké kabiny jen dva noví hráči. Ze slovenských Nových Zámků klub získal Tomáše Mrázka, na hostování z Mostu dorazil Patrick Oboya.

„Už si nevzpomínám, kdy jsme na tom byli v druholigové tabulce tak dobře jako nyní. Trenérské duo Luhový - Krabec odvádí výtečnou práci. Třetí výhra v řadě je skvělá, ale přílišnou euforii musíme krotit a nelézt na hrušku. Čeká nás důležitý úkol, udržet si výkonnost. Dobrou formu chceme potvrdit v sobotním duelu s vedoucí Duklou Praha,“ uvedl prezident Fotbalu Třinec Evžen Delong.

V minulém kole dokázal Třinec zvítězit ve Vlašimi, kde jediným gólem rozhodl František Hanus. Ten skóroval už v šesti zápasech v řadě (včetně přípravy). „Vlašim nás celý zápas přehrávala, ale naše skvělá defenziva to ukopala. Tři zápasy, tři vítězství, tím se můžeme pochlubit jenom my,“ řekl pro klubový web šťastný střelec. A co dodal k sobotnímu utkání s Duklou? „Všechny zápasy jsou těžké, ale tohle bude asi ten nejtěžší. Dukla je jasný favorit druhé ligy, hraje výborné zápasy a pro nás to může být svátek fotbalu, protože hrajeme s ligovým týmem. Nevěřím tomu, že to Dukla pustí. Jen si přeji, aby se ten zápas divákům líbil a dopadlo to se šťastným koncem pro nás.“

Sobotní utkání začíná v 10.15 hodin. Online přenos utkání můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře


FC Graffin Vlašim - FK Fotbal Třinec 0:1 (0:0)

Branka
: 57. Hanus. Rozhodčí: R. Hrubeš - Santarius, J. Paták. ŽK: Zlomislič - Oboya, Ceplák, Lipčák. ČK: 90. Strnad (Vlašim). Počet diváků: 840.

Třinec: Lipčák - Joukl, Hukpka, Kuděla, Lisický - Malíř, Hanus (79. Chlebek), Rehák, Ceplák - Oboya (90. Mrázek), Onuchukwu (65. Surynek). Trenér: Lubomír Luhový.

Poslední vzájemné střetnutí


FK Dukla Praha - FK Fotbal Třinec 2:0 (2:0)


Branky:
42. Chigou, 44. Svatonský. Rozhodčí: Hrubeš - Kordula, Kocián. ŽK: Siegl, Chlebek (oba Třinec). Počet diváků: 480.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Mičic - Malý, Šiml, Hanousek (87. Pospíšil) - Berger (75. Vrána), Chigou, Svatonský (79. Přeučil). Trenér: Luboš Kozel.

Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Chlebek (70. Maroši), Hupka, (46. Cihlář) - Malíř, Hanus (46. Onuchukwu), Ceplák, Rehák, Siegl - Doležal. Trenér: Zdeněk Dembinný.