clanek-1
  • Klub

  • 28.08.2013

Jakub Mareš se připojuje k áčku

Dnes začne trénovat s áčkem FK Dukly šestadvacetiletý ofenzivní záložník Jakub Mareš. Dukla se dohodla s Mladou Boleslaví o jeho hostování do konce soutěžního ročníku 2013/14.

Z důvodů posílení ofenzivy přichází do FK Dukly hráč Mladé Boleslavi Jakub Mareš. „Trenér společně se sportovním vedením hledal posílení ofenzivní části mužstva. Jakub se nabízel jako jedna z alternativ do našeho systému,“ uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel. Po dohodě s Mladou Boleslaví, přichází tento ofenzivní záložník na hostování do konce soutěžního ročníku. „Přichází hráč, který má za sebou hodně ligových zkušeností a ligových branek a věříme, že bude velmi dobrým posílením naší ofenzivy, a že pomůže našemu mužstvu k tomu, abychom následující zápasy začali vyhrávat a dávali branky,“ dodal.

Jakub Mareš zahájil svou fotbalovou kariéru ve svých sedmnácti letech v klubu FK Teplice. Následující sezóny prošel hostováním v FK Ústí nad Labem a 1. FC Slováckem. Po dvou letech se opět vrátil do Teplic, odkud v roce 2011 odešel na hostování do AC Sparta Praha s opcí, kterou letenský klub nevyužil, a proto přestoupil v únoru 2012 do FK Mladé Boleslavi, kde působí až do dnešního dne.

Šestadvacetiletý Jakub prošel mládežnickými reprezentačními výběry České republiky a účastnil se i Mistrovství světa hráčů do 20 let v roce 2007 v Kanadě, kde Česká republika získala stříbrné medaile.

V první lize odehrál celkem 161 zápasů a gólově se prosadil celkem pětadvacetkrát. Nejvíce byl na ligových hřištích vidět v ročníku 2010/11, kdy odehrál za klub FK Teplice celkem 28 utkání a vstřelil 7 branek a v loňské sezóně, kdy odehrál stejný počet zápasů a vstřelil tři branky v dresu Mladé Boleslavy.