clanek-1
  • Články žáci

  • 26.08.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 24. - 25. srpna 2013

Víkendová utkání skončila pro Duklu třemi výhrami a jednou prohrou. Proti Vyšehradu se dařilo patnáctce, která jej porazila rozdílem jedné branky 1:0. Čtrnáctka naopak prohrála 2:3. Mladší žáci hráli s Motorletem, třináctka zvítězila 14:7 a dvanáctka svého soupeře zdolala 11:7.

FK Dukla Praha U15 - FK Slavoj Vyšehrad 1:0 (1:0)

Branka: Dobiáš (Hamborský).
Dukla Praha: Pakeš - Praus, Kosík, Kubů, Bažant - Štědrý (36. Palivec), Mentberger, Hamborský - Bažo (36. Bell), Dobiáš (55. Roub), Šolaja.

Tomáš Večeřa hodnotí utkání s Vyšehradem: "Po celé utkání jsme hráli do zformované obrany soupeře. Dařila se nám kombinace i přechodová fáze převážně středem hřiště. To vedlo ke stoprocentním šancím v obou poločasech, ve kterých jsme s výjimkou jedné vždy selhali. Utkání jsme odehráli i přes opakované nezdary v zakončení ve vysoké koncentraci a nepustili soupeře do vyložené šance. Chlapci z Vyšehradu podali běhavý, bojovný a týmový výkon. Velkou pochvalu za výkon si zaslouží brankář hostů Marek Štika."

FK Dukla Praha U14 - FK Slavoj Vyšehrad 2:3 (1:3)

Branky: 34. Matěj Drozd (PK), 45. Martin Rattay - 1., 13., 25. Vyšehrad.
Dukla Praha: J. Nosek, N. Jůza, T. Novák, J. Doležal, K. Houha (36. J. Vácha), V. Tvrdík (36. D. Švihálek), Babka, Š. Studnička (45. J. Štancl), M. Rattay (45. D. Štěpánek), M. Drozd (36. M. Kadlec), D. Hamborský (36. V. Ferreira).

Petr Fišar řekl k utkání s Vyšehradem: "V utkání druhého kola proti Vyšehradu nám nevyšel vstup, kdy nás kluci z Vyšehradu svojí vysokou aktivitou přehrávali především ve středu hřiště a dokázali nekompromisně zakončit gólem své rychlé akce hned v úvodu utkání. V posledních 10. minutách první půle se nám hru podařilo srovnat a vyjet z tlaku důrazně hrajícího Vyšehradu. Do druhé půle jsme vstoupili s cílem vysoko napadat protihráče a získávat míče pod kontrolu a kombinací najít místo pro zakončení dobře bránícího soupeře. To vše se nám dařilo, sílil náš tlak a vytvořili jsme si gólové příležitosti, které se nám však nepovedlo důrazněji a chytřeji zakončit do brány a otočit nepříznivý stav z prvního poločasu. I přes prohru Naši kluci zaslouží velkou pochvalu za předvedenou hru plnou hezkých fotbalových momentů především v druhém poločase a také velké poděkování celému týmu z Vyšehradu, kteří svojí poctivou hrou dali náboj tomuto kvalitnímu utkání."

FK Motorlet Praha - FK Dukla Praha U13 7:14 (2:4)

Branky+asistence: Dolák 3+0, Janků 1+2, Dostál 1+1, Novák 1+3, Vožický 0+1, Žůrek 3+2, Kozel 2+0, Peake 1+2, Havlíček 2+0, Stanislav 0+1, Podzimek 0+1.

Trenéři Zeidler a Konder hodnotí utkání s Motorletem: "Po celé utkání jsme diktovali tempo hry a soupeře silně přehrávali, ovšem z produktivity domácích bychom se mohli lecčemu přiučit. Poločasový výsledek ani celkové skóre zdaleka neodpovídá průběhu utkání. Nicméně jsme byli s hrou kluků hlavně ve druhém poločase velmi spokojeni, jen nám stále chybí větší kvalita a klid v zakončení."

FK Motorlet Praha - FK Dukla Praha U12 7:11 (1:1, 2:4 / 4:4, 0:2)

Branky: Šebrle 2x, Noll 2x, Neruda 1x, Ciolek 1x, Mejdr 1x, Novotný 4x.
Dukla Praha: I.: Bičiště – Kleček, Mejdr – Novotný, Neruda, Novák, Šátek – Kočí -- Helgert, Ciolek, Brt, Ježek. II.: Sestava: Štefan – Houška, Wojnar – Peřina, Mlejnek, Novotný, Hypius – Noll -- Šebrle, Pospíšil, Dufek.

Jaroslav Žipaj hodnotí utkání s Motorletem: "V tomto utkání jsme měli možnost vidět hezké fotbalové momenty a snahu o kombinační hru na obou stranách hřiště. Nám se dařilo zakládat útočné akce přes aktivní a odvážně hrající krajní obránce, kteří poměrně slušně vyhodnocovali herní situace a často nám svojí aktivitou pomohli vytvořit přečíslení. Bohužel se nám zatím nedaří dohrávat přečíslení ve větším klidu a kvalitě. Často se stává, že jsme v těchto situacích zbrklí a také nám pokulhává načasování předfinálních nebo finálních přihrávek. Velkou pochvalu si zaslouží někteří hráči v obou našich týmech, kteří svým přístupem, pomocí a výkonem dokázali strhnout svoje spoluhráče a pomohli nám překonat hluché okamžiky naší hry. Nádherné branky ze středních vzdáleností ve II. pol. byly jako vystřižené z velké knihy fotbalu :-)"