clanek-1
  • Rozhovory

  • 16.02.2011

Antonín Čepek: Rekonvalescenti doléčí šrámy a budou připraveni

O kondici hráčů se v Dukle stará Antonín Čepek. Přinášíme krátký rozhovor o dosavadním průběhu soustředění v Alanyi.

Jak hodnotíte dosavadní průběh soustředění z pohledu kondičního kouče?
Správně jste řekl, že mi přísluší hodnotit soustředění z kondičního hlediska. A jako všechny dosavadní komentáře, i tento musí být pozitivní. V komplexu Goldcity najdeme veškeré příslušenství a tréninkové možnosti, které jsme na zimním herním soustředění mohli najít. Toho využívají i hráči, kteří jsou v mezistupni, než se zapojí naplno do tréninku s týmem. Doléčí tady drobné šrámy a ještě zapracují na kondici tak, aby byli do jarních bojů naprosto stoprocentní.

Mezi rekonvalescenty je i Patrik Gedeon. Ten je v podstatě půl roku mimo hru. Jak to s ním vypadá?
Není to jen Patrik. Jsou to také Vojtěch Přeučil, který si bohužel hned první den přípravy na běžeckých zátěžových testech přivodil komplikované svalové zranění. Byl to i Ondra Šiml, Martin Jirouš, který doléčoval zánět v oblasti úponu na patní kost. Ale co se týče Patrika, ten v prvním přátelském utkání v letní přípravě utrpěl poranění zánártní oblasti. Postupem času se ukázalo, že ta zlomenina je komplikovanější, než se původně zdálo. Díky tomu celý podzim nezasáhl do hry. Měl individuální přípravu, při které dobíral fyzickou kondici. Patrik je typ hráče, který má svůj herní styl enormě založen právě na fyzické kondici. Bohužel, když začal znovu trénovat, tak si v zápase s Boleslaví přivodil drobné svalové poranění. To si vyžádalo čtrnáctidenní klid. To uplynulo právě pár dní před odjezdem na toto soustředění. A proto se zde připojil již stoprocentně k mančaftu.

Nově se v utkání s Cherno more Varna zranil Radim Nečas, který byl střídán již v 16. minutě. Jaký je jeho stav?
Radimův stav se oproti včerejšku výrazně zlepšil. Doufáme, že to nebude nic vážného. Vykazuje bolest na zadní straně stehna. Samozřejmě po návratu podstoupí vyšetření na sonografu. Došlo u něj ale již k zmíněnému zlepšení. To je pochopitelně zásluha také našich fyzioterapeutů Radka Havaly a Pavla Hráského. Proto všichni doufáme, že to nebude nic vážného a zranění si vyžádá pouze několik dní klidového režimu.